Hirdetés
Szenes Iván emlékest szombaton

Tóparty Adyvárosban sztárfellépőkkel

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2021.07.28. 12:06

Az Apostol együttes, a Nyári lányok és Nyári Károly, Bodrogi Gyula és Voith Ági, Zalatnay Sarolta, Kocsis Tibor és Opitz Barbi érkezik július 31-én az Adyvárosi tópartra, hogy fellépésükkel Szenes Ivánra emlékezzenek.

Hirdetés

Frissítés! Fontos változás!

Szerdán délután érkezett a hír, hogy az egész Tópartyt zenés-táncos rendezvénnyé nyilvánította a hatóság, nemcsak az emlékkoncertet. Körbe lesz kordonozva az egész rendezvény, és az egész nap folyamán csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

Hirdetés

Tavaly a covid helyzet miatt elmaradt a rendezvény, idén viszont újra a Szenes Iván park lesz a helyszíne a már jól megszokott egész napos eseménysorozatnak, ahová ingyenes programokkal várják a családokat.  A gyermekeknek kézműves foglalkozások mellett többek között kisvasúttal, ugrálóvárral, állatsimogatóval és rajzversennyel kedveskednek.

Ahogyan azt már fent is jeleztük, a szerdán délután bejelentett hatósági döntés értelmében már nem csupán az este hét órakor kezdődő emlékkoncert, hanem a teljes rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható, reggeltől egészen az esti programzárásig.

Az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője emlékeztetett, immár a hetedik Tópartyra kerül sor és a harmadik Szenes Iván emlékkoncertre.

„Győr város vezetése és jómagam is méltóan ápoljuk Szenes Iván emlékét, hiszen az ismert zeneszerzőnek, szövegírónak Győr volt az egyik kedvenc városa. Ezért is neveztük el róla a tóparton lévő koncertteret. A mai napig rendkívül népszerűek a szerzeményei, hazánk legtöbbet játszott szerzője, a Nyári család is sokszor és szeretettel adja elő dalait, akik szintén fellépnek a két órás emlékkoncerten.”

Nyári Károly Győr díszpolgára, a város szülötte, a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagy örömmel lép fel városunkban, ide kötik gyökerei, és Szenes Iván is nagyon közel áll hozzá. Minden fellépésén játszik tőle egy-egy dalt. „Így lesz ez most is, az egyik legnagyobb dalát hozom el, amelyet Koós Jánostól „örököltem”, a Kislány a zongoránál című számot, de e mellett sok szerelmes dallal érkezek” – hangsúlyozta az előadóművész.

Nyári Alíz számára is nagy öröm fellépni Győrben, gyerekkora helyszínén. Alíz kiemelte, olyan dalokkal készülnek, amelyekkel a fiatalabb generációkat is közelebb tudják hozni a Szenes Iván slágerekhez. „Az én feladatom, hogy a mi korosztályunk is megismerje ezeket a gyönyörű dalokat, hogy őrizzük, tovább vigyük az értékeket.”

A világhírű jazz-zongorista és dalszerző, Nyári Károly két lányának Editnek és Aliznak több mint 10 évvel ezelőtt indult el karrierje egy televíziós tehetségkutatóban, azóta pedig a legnagyobb hazai színpadokon láthatja őket a közönség. Két évvel ezelőtt Edit egy időre visszavonult, ugyanis édesanya lett, de ma már újra együtt zenél a két testvér, így a Tópartyn is.

A részletes program ITT található.

A tájékoztatón a Győr+TV is forgatott:

Szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #Nyári lányok | #Szenes Iván | #tóparty |
likeold
a fb oldalunkat