Hirdetés
Katasztrófavédelem

Tombolt a szél: megyénkben is rengetegszer riasztották a tűzoltókat

Illusztráció: MB OKF Facebook
Győr+
2022.01.18. 07:37

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat.

Hirdetés

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották – írták. Hétfő délután a viharos szél felborított egy kamiont Veszprém megyében, Nemesvámosnál, a 77-es főúton, a tűzoltók daru segítségével emelték vissza kerekeire a járművet.

Győr-Moson-Sopron megyében ötvenöt esetben riasztották a tűzoltókat a szél okozta károkhoz.

Hirdetés

Legtöbbször kidőlt fákhoz, lehasadt ágakhoz riasztották az egységeket, többek között Győrben, Jánossomorján, Ikrényben, Mosonmagyaróváron, Csornán, Röjtökmuzsajon, Fertődön és Bogyoszlón okoztak forgalmi akadályt az útra dőlt fák.  Sopronban a tetőn meglazult és lepotyogó cserepekhez, Győrben két helyen leszakadt jelzőlámpához is vonultak a tűzoltók, több településen a leszakadó ágak villanyvezetéket szakítottak, Rábatamásinál a leszakadt villanyvezeték tüzek is okozott. Több helyen a tetők bádoglemezeit, cserepeket is meglazította a szél, Győrújbaráton egy lemezgarázst is elmozdított a helyéről.  Az 1-es számú főút győri szakaszán egy személyautó, a mosonmagyaróvári szakaszon egy teherautó hajtott az útra dőlt fáknak. A beavatkozások során a hivatásos tűzoltók munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek is segítették, összesen harmincöt járművel több mint százötven tűzoltó számolta fel a viharos szél okozta károkat Győr-Moson-Sopron megyében, a munkák a késő esti órákig tartottak. 

Az OKF azt kérte, hogy a viharos szélben mindenki fokozottan figyeljen a fák, fasorok, állványzatok közelében.

Forrás: MTI, Katasztrófavédelem

Kapcsolódó témák: #baleset | #időjárás | #közlekedés | #szél | #tűzoltó |
likeold
a fb oldalunkat