Többet adhattunk, mint egy lélegzetvételnyi szeretet!

Győr+
2021.01.02. 11:30

Lezárult a Lurkó Alapítvány és a Győr+ Média közös jótékonysági akciója, amelyben kétmillió forint értékű eszközökkel szerettük volna segíteni a győri kórház gyermekosztályát. Az álom valóra vált. Sőt, többet is kaphattak a gyermekek, mint reméltük.

Egy jótékonysági kampány sem működik az emberek szeretete és odafigyelése nélkül. Ebben bíztunk, amikor megcéloztuk a 2 millió forintot és a három eszköz beszerezését. Tudtuk, hogy a járványhelyzetben mindenkinek nagyon nehéz, de a szeretet ismét győzött, s a vágyott három eszköz helyett összesen ötöt sikerült adományozni.

Az adománygyűjtőn megható volt látni, ahogy növekszik az összeg. Olvasóink, hallgatóink, nézőink sokasága tett azért, hogy a merész álmunk valóra váljon. Segítettek bebizonyítani, hogy a Győr+ Média közössége igazi összetartó csapat, egyek vagyunk nemcsak a hírekben, zenékben, hanem a jótékonyságban is. Fantasztikus élmény ezt újra és újra megélni, s itt is köszönjük Nektek!

Ráadásul vállalkozók is mellénk álltak. Így tett Imre Péter ügyvezető igazgató vezetésével a Famex Tools Kft. is, akik egymillió forinttal járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz.

Ez az összes kollégám ajándéka. Az üzleti siker társadalmi felelősséggel is jár. Van egy ötéves kislányom, aki már többször megjárta a gyermekosztályt, s tudom, hogy nem mindegy, milyen infrastruktúra áll rendelkezésre a gyógyításhoz. Remélem, hogy mindenkinek örömet tudtunk okozni” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Szalai Tamás, a Nádor étterem tulajdonosa szintén egymillió forinttal érkezett, s elmondta: „Évek óta támogatjuk a Lurkó Alapítványt. A járványhelyzet mindenkinek nehéz, de a vendégeink minket sem hagynak magukra. Úgy érezzük, ez az adományunk feléjük is köszönet, hiszen ők is kitartanak mellettünk, nekünk is adnunk kell másoknak.”

Az ETO SZESE kézilabdacsapat nevében Auer Károly elnök jelezte: a csapat nyilvános gyűjtést most nem tudott szervezni, viszont ők beleadják, amit tudnak. Így 300 ezer forintot kaptunk: „A klub minden dolgozója csatlakozott, ez nem is volt kérdés számukra. Mindig szeretünk segíteni. Az Endo Plus Service Kft. támogatásával pedig nem egy, hanem kettő 24 órás vérnyomásmérő készüléket vásárolhat az alapítvány.”

Mi sem maradhattunk ki az adakozásból, erről már Knézy Jenő vezérigazgató számolt be: „A Győr+ Média mindig szívesen áll a jótékony kezdeményezések mellé. Ahogy tavaly, idén is úgy döntöttünk: a partnereinknek szánt karácsonyi ajándékot inkább adományra váltjuk. Nekem is van három gyermekem, tudom, hogy egy szülőnek a legnagyobb félelme, hogy betegek lesznek a kicsik. Éppen ezért mindent meg kell tenni, hogy minél előbb meggyógyulhassanak. Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott, s köszönjük, hogy még az előre kitűzött célt is sikerült túllépnünk.”

Ugyanis a 2 millió forint helyett 2.927.521 forint gyűlt össze, ami hatalmas segítség a Lurkó Alapítványnak, de erről már Zajovicsné Vizer Bernadett elnök beszélt:

„Az előző spirométert – amivel az asztmát tudják megállapítani – tíz éve vettük, mára már igencsak elavult. Most az adományoknak köszönhetően vadonatújat vásárolhatunk, ahogy három darab 24 órás vérnyomásmérő készüléket is kapunk. Sőt, már nem kell Budapestre utazni azért sem, hogy az éjszakai légzéskimaradást figyelhessék a csöppségeknél. Nagyon nagy dolog ez a gyermekosztály kis betegeinek és az ott dolgozó személyzetnek is. Köszönjük szépen mindenki adományát, bármennyivel is járult hozzá ennek az álomnak a megvalósulásához!” – zárta könnyes szemmel Bernadett, majd azt is hozzátette: bár a szeretetről nem kell beszélni, de azért jó, ha mindenki tud róla, mekkora ereje van.

Kapcsolódó témák: #lurkó |