Hirdetés

Több mint 30 000 néző az Online Öt Templom Fesztiválon

Fotó: ottemplom.hu
Győr+
2020.05.30. 11:50

Egy hete ért véget, a rendkívüli járványhelyzetre és a rendezvények megtartásának tilalmára való tekintettel a virtuális térben, és a Győr+ TV képernyőjén, május 14. és 18. között lezajlott Online Öt Templom Fesztivál.

Hirdetés

A különleges helyzet különleges megoldásokat követelt, vallják a szervezők, akik semmiképpen nem szerették volna templomi programjaik nélkül hagyni a 15. fesztivál állandó közönségét, ezért Novák Péter rendezőt kérték fel, hogy segítsen tervüket megvalósítani.

Az április végén 6 forgatási napon, 8 kamerával rögzített, több mint 100 óra nyersanyagból végül 5 egészestés koncertfilm, 5 zenés istentisztelet, egy az öt templom történetét bemutató virtuális túra, és ráadásként két minikoncert született. A filmek a fesztivál eredeti időpontjában, annak tervezett programja szerint követték egymást a Kultúrpart YouTube csatornáján és a Győr+ TV műsorán.

Hirdetés

A nyitónapon Szurcsik József, Munkácsy Mihály díjas képzőművész, egy saját készítésű kisfilmmel, rendhagyó virtuális kiállításmegnyitóval köszöntötte a fesztivál közönségét, és adta tovább a képernyőt Barabás Lőrincnek, a Szent Efrém Férfikarnak, a Voces3 Kórusnak, Lőrinszky Attilának, Roby Lakatosnak és ifj. Cséki Kálmánnak, Gryllus Dánielnek, Szirtes Edina Mókusnak, Ferenczi Györgynek és az 1ső Pesti Rackáknak valamint a Mező Misivel kiegészült Budapest Bárnak és a 30Y-nak.

A fesztiválszerűen zajló 5 napos premiersorozat programjait több mint 30 000 néző látta eddig, Győrön és Magyarországon túl, Svájctól Törökországig, Izraeltől Ausztráliáig. A szervezők remélik, hogy az online forma segített még több érdeklődőhöz eljuttatni a győr-újvárosi öt templom, és a fesztivál hírét. Mindazokat, akiknek tetszett a járványhelyzet elmúltával, november 26-tól személyesen is várják Győrbe, egy rendkívüli, 15,5. Öt Templom Fesztiválra, és az azt követő hagyományos Öt Templom Advent programjaira egész decemberben.

Azoknak pedig, akik lemaradtak volna, a szervezők ajánlják a fesztivál új Youtube csatornáját, ahol nem csak az online fesztivál minden programja látható, de összegyűjtötték az előző évek fesztivállal kapcsolatos riportjait, beszámolóit is, és tartalmas böngészést kívánva ajánlják azokat a pünkösdi hosszú hétvégére. 

YouTube-csatorna elérhetősége ITT.
A werk kisfilmet ITT tekintheti meg!

Következő rendezvények időpontjai: 
15.5 Öt Templom Fesztivál – november 26-30.
Öt Templom Advent – december 1-26.


Forrás: Öt Templom Fesztivál

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #öt templom fesztivál |
likeold
a fb oldalunkat