Tízhónapos gyermeke előtt ölte meg annak édesanyját

Illusztráció: Freepik
Győr+
2021.06.28. 16:40

Alábbiakban a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményét közöljük, azonban az eset ismertetése kifejezetten megrázó lehet!

Hirdetés

Alábbiakban a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményét közöljük, azonban az eset ismertetése kifejezetten megrázó lehet!


A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a terhelt tízhónapos fia előtt ölte meg annak édesanyját.

A Győri Törvényszék április 29. napján meghozott ítéletében a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt halmazati büntetésül 7 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a hosszú évek óta veszekedéssel terhelt élettársi kapcsolatukat, annak a sértett általi megszakítása és újboli elköltözése, valamint a sértett új kapcsolata ellenére is helyreállítani akaró vádlott a sértett hazugnak vélt válaszai, tagadása miatt olyan indulatos, beszűkült tudatállapotba került, hogy a konyhában a sértettre támadt, őt többször megütötte. A viták gyakori tárgya volt a gyermek apaságának kérdése is – derül ki a Győri Fellebviteli Főügyészség közleményéből.

A szobába – ahol közös tízhónapos gyermekük is volt – menekülő nőt tovább bántalmazta, fojtogatta, aztán késsel többször megszúrta. A sértett halálát látva a vádlott először a hangosan síró gyermeket eredménytelenül csitította, majd a helyszínről elmenekült.

A férfit másnap a lakása előtt a nyomozó hatóság fogta el, mikor szökni próbált. A sértett holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra is másnap találtak rá.

A másodfokú ügyészség szerint a gyermekek érdekét sértő bűncselekmény minősítése törvényes, a vádlott élet elleni cselekménye viszont nem az emberölés privilegizált esetének, az erős felindulásban elkövetett emberölésnek, hanem az emberölés alapesetének minősül.

A Győri Fellebviteli Főügyészség indoklása szerint a fentiek mellett az is ok a súlyosabb ítéletre, hogy a vádlott a közös gyermeküket sorsára hagyta, menekülni próbált, és különös kegyetlenséggel követte el tettét.

Kapcsolódó témák: #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat