Tíz év múlva szabadulhat a győri pincérnő, Tompa Eszter gyilkosa

Győr+ Fotó: MTI/Krizsán Csaba
2023.11.05. 10:54

Tizenhárom éven keresztül keresték Tompa Eszter gyilkosát. A lányt 2003. szeptember 23-án Győr külterületén elgázolták, összetört biciklije meglett egy árokban, ám a másnap előkerült holttesten ütések, fojtogatás nyomait rögzítették a helyszínelők. Kegyetlen gyilkosa évekkel később egy kutyalopás miatt bukott le.

Portálunk is többször foglalkozott az üggyel, legutóbb 2018-ban számoltunk be arról, hogy aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt másodfokon is életfogytig tartó fegyházra ítélték S. Attilát, aki közel másfél évtizedig abban a tudatban élt, sosem kapják el.

De idézzük fel a 2003-ban történteket.

Az áldozatával egykorú vádlott, az akkor 23 éves S. Attila figyelmetlenül vezetett, autóval elsodorta a kerékpározó Tompa Esztert, aki elesett és elveszítette eszméletét. A férfi azt hitte, hogy a sértett meghalt, és mivel el akarta kerülni a felelősségre vonást, úgy döntött, elviszi a helyszínről. A kerékpárt az út menti növények közé dobta, a nőt pedig az autó csomagtartójába tette. Útközben azonban észrevette, hogy a sértett él, ezért egy mellékútra hajtott. Felnyitotta a csomagtartót, kihúzta a nőt és több méteren át vonszolta a gazos-bokros területen. A védekező sértettet megütötte, majd befogta a győri pincérnő száját, megragadta a nyakát és percekig kézzel fojtogatta. A sértett még ekkor is élt, ezért a vádlott a közelben talált műanyag zsineget a lány nyakára tekerte és azzal fojtogatta. Eszter ebbe belehalt. Az orvos szakértők később 43 sérülés nyomait rögzítették a lány holttestén.

Ezután a vádlott beült a kocsiba, elment gyermekéért az óvodába, hazavitte, majd sötétedéskor visszament a holttestért. Berakta a csomagtartóba és a Mosoni-Duna árterére vitte. Hazament, de a gépkocsit nem vitte haza, azt állította, hogy ellopták, feljelentést is tett a rendőrségen.

A nyomozást 2005. február 7-én felfüggesztő határozattal lezárták, mert az elkövető ismeretlen volt, majd 2017. január 6-án a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ arról értesítette a nyomozó hatóságot, hogy egy más ügyben S.A. vádlottól vett DNS-minta egyezést mutatott több, az említett ügyben vett helyszíni mintával. A férfi közel másfél évtizedig abban a tudatban élt, sosem kapják el.

S. Attilát életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azzal, hogy 30 esztendővel a szörnyű tette után, 2033-ban megvizsgálhatják feltételes szabadlábra helyezését. Így akár tíz év múlva szabadulhat Tompa Eszter gyilkosa…

Kapcsolódó témák: #bíróság | #gázolás | #gyilkosság | #ítélet |