Testvérvárosi hírek

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.04.29. 13:13

Brassóban új, környezetbarát óvoda, Poznanban sportcsarnok épül, Csíkszeredában lezárásához közeledik a Mikó-várnál végzett régészeti ásatás. Cikkünkből kiderül, mi történik Győr testvérvárosaiban!

Brassó

Új, környezetbarát óvoda épül Tractorul negyedben. Ez már a negyedik új óvoda lesz a környéken. Az épületet lifttel, hőszivattyúkkal és napelemekkel látják el.

Colmar

Idén tavasszal is ingyenesen juthatnak hozzá a komposzthoz Colmar lakói, amely lehetővé teszi a megművelt föld gazdagítását, műtrágya igénybevétele nélkül.

Csíkszereda

Lezárásához közeledik a Mikó-vár külső védműrendszerének részleges feltárása. Az ásatások során bebizonyosodott: az ’50-es években még látható volt a védműrendszer, feltehetően akkor tüntették el, amikor traktoriskola működött a várban. Az egyik legfontosabb leletanyag egy 19. századi jelzőágyú.

Dunaszerdahely
A város pályázott a Kisprojekt Alapnál, hogy annak hozzájárulásával, a 2024 áprilisában megrendezett Szent György-napokon belül erősítsék és bővítsék testvér- és partnervárosi kapcsolataikat.

Erfurt

„Most te jössz!” mottóval szerveztek pályaválasztási akciónapokat fiúk és lányok számára. A kampányban olyan pályákat és szakterületeket ismerhettek meg a fiatalok, amelyekre egyébként ritkán gondolnának.

Ingolstadt

Ingolstadt tizenkét fával bővíti természeti emlékeinek listáját. A kiválasztott fáknak, amelyek között szürke nyár, mezei szil és hegyi juhar is található, különleges védelmet biztosítsanak, és dokumentálják sajátosságaikat.

A város a „Tiszta Sör Fesztiváljával” emlékezik meg a tisztasági törvény 1516. április 23-i kihirdetéséről. Ekkor engedélyezték IV. Vilmos és Ludwig uralkodó hercegek a sörgyártáshoz szükséges alapanyagokat.

Poznan

Sportcsarnok épül a Wichrowe Wzgórze területen. A kétszintes, akadálymentesített létesítményben kosárlabda- és röplabdapályát, valamint lelátókat alakítanak ki.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |