Testvérvárosi hírek

Fotó: Wikipedia
Győr+ Wikipedia
2022.10.26. 17:25

Íme, a legfrissebb híreink Győr testvérvárosaiból.

Colmar (Franciaország)
November 26-án, szombaton és 27-én, vasárnap rendezik a könyvfesztivált, az év végi emblematikus colmari rendezvényt a Parc des Expositionsban. A fesztivál ezen a két napon a könyvet, az olvasást és az írást ünnepli kivételes találkozásokon és workshopokon keresztül. Jelen lesznek nagy nevek, az aktuális irodalmi szcéna nélkülözhetetlen hangadói.

Dunaszerdahely (Szlovákia)
A városi művelődési központban tizenhatodszor rendezték meg a Tarka Lepke Bábfesztivált. A közönség a Gézengúzok, Mazsola, Tekergők, Futrinka, Tátika és Iciri-Piciri bábcsoportok, valamint a Mesevarázs Bábszínház, a Kemence Bábegyesület és a galántai Kodály Zoltán Gimnázium bábcsoportjának produkcióját láthatta.

Erfurt (Németország)
Két új lakó költözött az elárvult orrszarvúházba az Erfurti Türingiai Állatparkban. Stellát és Lottie-t izgatottan várták az állatkedvelők. A két orrszarvú tehén sokórás utat követően épségben érkezett meg Nagy-Britanniából.

Nof Hagalil (Izrael)
Csokoládéfesztivált rendeztek a városban. A népszerű eseményen helyi és külföldi csokoládémanufaktúrák egyaránt kínálták portékáikat.

Poznan (Lengyelország)
36 pár kapott hosszú házasságért érmet a városházán. A kivételes díjakat Jacek Jaskowiak, Poznan polgármestere adta át a hűséges pároknak.

Kapcsolódó témák: #partnerség | #testvérváros |