Hirdetés
Senior örömtánc

Tessék csatlakozni!

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.09.18. 12:46

A Múzeumház kiállítóterében hetente két alkalommal jönnek össze szépkorúak, hogy feloldódjanak a tánc, az együttlét örömében, és mindeközben fejlesszék memóriájukat. A senior örömtánc órákat Varga Katalin oktató tartja.

Hirdetés

Több mint fél évtizeddel ezelőtt kezdődött a senior tánc mozgalom Győrben, a Generációk Háza tükrös termében heti négy alakommal, mintegy kétszázan vettek részt a Kati által tartott órákon. Nemcsak az újdonság varázsa hatott, hanem az is vonzotta a nyugdíjasokat – és a fiatalabbakat is – hogy sem előzetes tánctudásra, sem táncpartnerre nem volt szükség, és egy vidám társaságban tölthették az időt.

„A  tánc pozitívan hat a testre és a lélekre egyaránt. A táncolás öröme kortalan, oldja a feszültséget, életenergiát ad, kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz. A senior örömtánc segít megelőzni a demenciát és az Alzheimer-kórt” – mondja Kati.

Az órákhoz bárki, bármikor csatlakozhat, hiszen minden foglalkozáson újabb 4-5 koreográfiát lehet elsajátítani.

A győri táncosok a gyorsabb, energikusabb táncokat szeretik, mint a bossanova, a kóló, a rocky vagy a cha-cha-cha. A melankolikusabb, lassúbb keringő, tangó koreográfiák kevésbé népszerűek, de azért Kati ezekből is beiktat egyet-egyet.

Ezek a tánclépések kiválóan fejlesztik a memóriát, a koordinációs készséget, javítják a ritmusérzéket. Átélhetjük a zene, a táncolás örömét, valamint a közösséghez tartozás jóleső érzését is. Már csak a jókedv, a nevetés miatt is megéri részt venni az órákon” – hangsúlyozta az oktató.

Kati csapatával már több helyen tartott bemutatót, a Széchenyi téren, nyugdíjasklubokban, különféle eseményeken szerepeltek, de mint mondja, ezt kevésbé szereti, sokkal jobban élvezi az oktatást, a táncosokkal való foglalkozást.

Várhatóan októbertől – a Generációk Háza felújítását követően – visszaköltözhetnek az épületbe, ahol szerdán és csütörtökön 10-től 11.30-ig várja a táncos kedvűeket, addig is ugyanebben az időben a Múzeumházban tartja az órákat.

Jelentkezés és további információ: 20/367-6970-es telefonszámon.

Kapcsolódó témák: #generációk háza | #senior tánc |
Hirdetés