Kertmozi a belvárosban

Teltházas filmvetítéssel nyitott a Rómer

Földvári Gabriella
2021.06.04. 11:26

A Moszkva tér című film teltházas vetítésével és közönségtalálkozóval nyílt meg csütörtökön este a felújított Rómer Ház. A szervezők azt ígérik, a megújult épületben sem változtatnak a megszokott programstruktúrán, továbbviszik a ház régi értékeit, de újdonságokkal is készülnek.

Hirdetés

A felújítást követően csütörtökön első alkalommal nyitotta ki kapuit a Rómer Ház, annak is a kertmozija. Ez lesz a nyár esti filmvetítések helyszíne, ha az időjárás is engedi. Az I LOVE Mozi az idén húszéves kultfilmet, a Moszkva teret tűzte elsőként műsorára, a vetítés után pedig a közönség Szabó Simonnal, a film egyik főszereplőjével találkozhatott.

A kertmoziban június 10-én 18 órától a BP Underground Rock  2 epizódja látható, amely egyfajta korlenyomat, visszahozza a kilencvenes évek életérzését, a film után a tervek szerint Koltay Anna és Turán Eszter, a film rendezői lesznek a vendégek. Június 24-én 21 órától az év legédesebb vígjátékát, a Habot láthatja a közönség, mely az élet legfontosabb dolgairól mesél: a szerelemről, a hazugságról és a jó tejszínhabról.


Folytatódik a RómerKvelle Akusztik programsorozat is, elsőként június 19-én Járai Márk lép a Rómer Ház színpadára. Őt a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az egész ország, de mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb egy szál gitáros előadóvá nőtte ki magát. Szokásához híven egy különlegesen intim és kedves szettel érkezik Győrbe.

A mozi- és koncertélmények mellett újra lesznek a Szerdák elnevezésű estek, ahol a kísérletező, az underground, alternatív programok kapnak teret, valamint design workshopokat is terveznek – hangsúlyozta Csurák Erzsébet, a ház vezetője. A Rómer Ház belső megújítását követően hamarosan befejeződik a Nefelejcs köz átépítése is, amely a jövőben rendezvénytérként is funkcionál majd mobilszínpaddal és „kerthelyiséggel.”

Részletek a Rómer Ház Facebook– oldalán találhatók.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Kertmozi | #Rómer Ház |