Kultúra

Te(l)jesen más lett a Győri Balett arculata

Fotó: Jekli Zoltán
P. Csapucha Adrienn
2021.10.28. 18:59

Új dizájn, egyedi stílus, régi értékek. A Győri Balett ismét nagyot alkotott, igaz ezúttal nem a színpadon.

Évről-évre nemcsak városunkban és hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elsöprő sikereket arat a Győri Balett társulata, nem kétség, hogy szakmai múltjuk, jelenük és jövőjük a táncéletben magasan kiemelkedő. Velekei László igazgató ötlete nyomán most mégis úgy érezte az együttes, hogy szükség van egy kis megújulásra, egy kis ráncfelvarrásra, ezért az elmúlt hetekben egy teljesen új arculattal, egy új dizájnnal rukkoltak elő. Ennek egyik fontos meghatározó eleme a honlap, mely egyszerre lett izgalmasabb, átláthatóbb és esztétikusabb.

Daichi Uematsu magántáncos. Fotó: Jekli Zoltán

Ha a kreativitást vesszük figyelembe, nem volt kérdés, hogy egyedi megoldásokkal örvendezteti meg közönségét a csapat, de hogy pontosan miért volt szükség a változásra, arról Csepi Alexandrát, a társulat project menedzserét kérdeztük. „Kettős célunk volt, egyrészt a régi honlapot szerettük volna funkciójában fejleszteni, hogy nézőbarátabb legyen, ugyanakkor célunk volt az is, hogy a táncszerető publikumot közelebb hozzuk a társulat tagjaihoz, ezért a jövőben sok olyan tartalommal jelentkezünk majd, melyet az előző oldal technikailag sem tudott volna kiszolgálni. Az alapötlet egyébként onnan indult, hogy 2020 júliusában, 39 év után Kiss János leköszönt az igazgatói posztjáról, őt Velekei László követte, ezt a váltást pedig ilyen módon is kommunikálni szerettük volna a már meglévő és leendő közönségünknek.” – árulta el Alexandra.

A honlap eleganciáját, letisztultságát a művészekről készült különleges portrésorozat teszi varázslatossá. A háttérmunkának külön története van, hiszen a fotókat Jekli Zoltán, a Győri Balett többszörösen díjazott magántáncosa készítette, nem is akármilyen körülmények között.

Zoli mintegy négy méter magasból kapta lencsevégre kollégáit, akik egy fényes, fehér fóliával bevont, felfújható medencében, valamint egy felújított öntöttvas kádban, tejben fürödtek.

Amennyire különleges világot álmodott meg a háttérben munkálkodó csapat, annyira volt nehéz mindezt előkészítenie a műszaki stábnak és megörökítenie a fotósnak, hiszen nem egyszer pár másodperc alatt kellett maradandó képkockákat alkotni. „Nagyon jó hangulatban telt a fotózás, 15 percenként érkeztek a táncosaink, az első etapban nagyjából 7 órányi munkánkba telt a kivitelezés, a második periódusban ezt további 4 óra munka követte. Felemelő volt és fárasztó egyszerre, de azt gondolom megérte.” – tette hozzá a project menedzser.

Kovács Eszter, tánckari tag. Fotó: Jekli Zoltán

Jekli Zoltán is rengeteg élménnyel gazdagodott, állítása szerint, ennyire izgalmas fotózásban még sosem volt része. „Amikor fel kellett másznom a négy méter magas építményre egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ott ülök a híd közepén. Kizárólag azon gondolkodtam, hogy csak a legszebb pillanatokat rögzítsem. Dolgoztam már fesztiválokon, ahol magasból kellett videózni vagy éppen fotózni, de ennyire izgalmas körülmények között még sosem alkottam! Jó hangulatban telt a munka, jó volt így látni a kollégáimat, akiket ismerek és szeretek”olvasható a megújult oldalon Zoli élménybeszámolója.

Néhány hét távlatából persze már az is érzékelhető, hogy fogadta mindezt a nagyérdemű.

„Mindenkit valamilyen szinten meghökkentett, kaptunk pozitív és negatív visszajelzéseket egyaránt, de abszolút erre számítottunk. A fontos, hogy beszéljenek róla, felfigyeljenek rá.  A friss dizájn összességében jól vizsgázott és ennek nagyon örülünk.” – zárta beszélgetésünket Csepi Alexandra.

Kapcsolódó témák: #győribalett | #Kultúra | #tánc |