Telefonon is nézhetjük a győri buszok menetrendjét

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.07.29. 19:02

Most már a győri Volánbusz menetrendek is elérhetőek a menetrend.app-ban.

Az alkalmazás nem csak a menetrendek böngészésére szolgál, hanem arra is lehetőséget biztosít, hogy megtervezzük utazásunkat akár tömegközlekedési eszközökkel, akár gyalogosan vagy kerékpárral.

Emellett sok kényelmi funkciót is tartalmaz, amelyek elsősorban az ingázók számára jelentenek segítséget: kedvencek, átszállási kapcsolatok, közeli indulások, térképek – ráadásul ezek mindegyike offline is elérhető. Az adatok a Volánbusz által közzétett frissítések alapján az alkalmazásban is rendszeresen frissülnek – jelezte elektronikus közleményében az AppCorner Kft.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidos okostelefonokra a Google Play-ből és az App Gallery-ből. (Az iOS app fejlesztés alatt.)

A mostani fejlesztés előzménye, hogy Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára nemrég bejelentette: a Volánbusz is elérhetővé tette menetrendi adatbázisát a fejlesztők számára. Az adatok nyilvánossá tétele lehetővé teszi, hogy bárki meg tudja jeleníteni a Volánbusz menetrendi adatait saját utazástervező szoftverében.

Kapcsolódó témák: #buszközlekedés | #menetrend | #volánbusz |