Tél az állatkertben

Szöveg és fotó: Xantus János Állatkert
2022.12.11. 12:25

Készen áll télre az állatkert, hogy felejthetetlen kalandokban részesítse a családokat. Az ősszel felújított Csarnokban már azzal sem kell számolni, hogy odakint sötét van vagy rossz idő. A fűtött épület igazi dzsungelhangulatot biztosít. Legyünk akár kicsik, akár nagyok, mindannyian megtalálhatjuk a nekünk való szórakozást.

A fenti büféből belátjuk az egész ugrálóteret, illetve kinézve a hatalmas ablakokon, a Csarnokot körülvevő állatvilág is a szemünk elé tárul.

Belátjuk például a zsiráfkifutót, ahol a győri állatkert három zsiráfbikája, Solongo, Fokke és Jasper éldegélnek együtt a fakóantilopokkal és a zebracsődörrel, aki gyakran tekinget be kíváncsian a lenti ablakon. Különösen furcsán nézegeti a zebra alakú póniciklit, amelyen a gyerekek lovagolni szoktak, ha épp megszakítják az ugrálóvárazást. A Csarnoknak, mint minden kiállításnak az állatkertben, saját története van. Az épület belülről egy hatalmas hajót szimbolizál, amely valahol Afrika partjainál, Madagaszkárnál kötött ki.

A hajón állatokkal is találkozhatunk. Télre a külső arénából beköltözött a melegbe a zooshow és néhány válogatott szereplő, sőt, új arcokkal is megismerkedhetünk. Szotyi, a szurikáta nagyon élvezi a színésznő létet, szorgos munkájáért a bemutatósok megörvendeztetik valamelyik kedvenc csemegéjével. A show legnagyobb primadonnája kétségkívül Sophie, a Harris-ölyv. Kecsesen szárnyal a látogatók feje felett, bemutatja a fajra jellemző viselkedésformákat.

A naponta 11-kor és 15 órakor kezdődő zooshow sztárjain túl pedig a hajón más élőlényekkel és potyautasokkal is találkozhatunk.

A Füles Bástya lakói is beköltöztek. Megnézni, kézbe venni, megsimogatni ki is veszik őket a gondozók. Igazi testközeli élményt szerezhetünk Matildával, a szakállas agámával, nyakunkba vehetjük Buksit, a boát, vagy Chilit, a gabonasiklót, de megismerhetjük a szalagos varánuszt, a tengerimalac-vonatot, pókot, békát, a hajótestben pedig denevérek, a tatu, a patkánycsalád és a közkedvelt doktorhalak várnak bennünket.

Személyre szóló élményt szeretne, hogy az állatkert egyik munkatársa csak az Önök gyermekével és barátaival foglalkozzon? Foglaljon időpontot egy szülinapi bulira, ahol madagaszkári élmények várják az ünnepeltet. Állatsimogató, tanulmányút, játék és tortázás. Részletekért tekintse át az állatkert honlapján a Születésnap rendezvény tájékoztatóját!

Idén először lehetősége nyílt az állatkertnek téli tábort is tartani. December 19-től 23-ig az első turnusban, és január 2-től 6-ig a második turnusban várják a jelentkezőket az első győri állatkerti téli táborba, melynek központi helyszíne a fűtött Csarnok. A gyerekek élménypedagógiával tanulhatnak az állatvilágról. Felelős állattartás, csapatmunka, érzékfejlesztés – drámapedagógiai módszerekkel. Regisztrálni a téli táborra a [email protected] címen lehet. Jelentkezzen gyermekével akár egész hétre, akár csak pár napra, hogy megtapasztalják a győri állatkert Madagaszkár-élményêt!

A Csarnok hétköznap 19 óráig, hétvégente 20 óráig tart nyitva. Látogasson el Ön is családjával a győri állatkertbe, élje át a Madagaszkár-élményt, szívja magába a sötétedés utáni állatkerti hangulatot! Idén már télen is ezer élménnyel vár a Xantus János Állatkert.

(x)

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert | #ZooGyőr |