Hirdetés
Zöld Hajtás

Tekeréssel tették zöldebbé Győrt

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2019.11.10. 12:03

Spinning bringázás, ingyenes edzési lehetőség, biciklis felvonulás, faültetés, mobil KRESZ-park, kézműves foglalkozás és ajándékok várták többek között a résztvevőket november 4–9-ig, a Zöld Hajtás elnevezésű, kerékpáros közlekedést népszerűsítő, szemléletformáló programon Győrben.

Hirdetés

A program első részében, november 4–8-ig a Cutler Fittness Győrben várták minden hétköznap 14 és 20 óra között a környezetükért és az egészségükért aktívan tevékenykedőket. Ez idő alatt az erre kijelölt spinning kerékpárokon minden tekerő hozzájárult egy fa jövőbeni, városunkban való elültetéséhez. Ráadásnak mindenki, aki képletesen elültetett tekerésével egy fát, és még nem volt regisztrált tagja a Cutler Fitnessnek, ingyenes regisztrációt és az adott napon ingyenes edzési lehetőséget is kapott.

A kezdeményezés második része november 9-én, szombaton a Széchenyi téren várta a résztvevőket 13 és 19 óra között. A rendezvény fő attrakciója egy nagyszabású kerékpáros felvonulás volt, amely során bringások közösen tekertek el Pinnyédre, ahol elültették a program első fáját. A garantált ajándékok mellett értékes tombolanyeremények várták a résztvevőket. A pihenő után a felvonulók visszakerekeztek a Széchenyi térre, ahol egész délután mobil KRESZ pályával várták a kicsiket a szervezők. Közben Tóbiás és Balambér, a két óriási kutya játékosan tanította a gyerkőcöknek a kerékpáros közlekedés szabályait. Itt is volt lehetőség, hogy tegyünk Győr zöldüléséért: aki spinning biciklire pattant a téren és legalább három percet tekert, az szintén hozzájárult egy fa elültetéséhez. A háttérben kézműves foglalkozással, faültetési tippekkel és a kerékpárok téli felkészítésével kapcsolatos tanácsokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Hirdetés

A program Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából valósult meg.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat