Hirdetés
Adventi gyűjtés

Tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát!

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2021.11.26. 15:37

Megnyitotta kapuit Győr jótékonysági faháza a Széchenyi Téren. Dr. Pergel Elza alpolgármester kiemelte, nagyon jó, hogy idén megtarthatjuk az adventi ünnepségsorozatot, amelynek fontos része, és az első eseménye, hogy megnyitjuk a jótékonysági faházat. Az ajándéktárgyak eladásából származó bevételt elesettek és rászorulók kapják meg.

Hirdetés

Szakadó esőben nyílt meg péntek délután a nagy hagyományokkal rendelkező jótékonysági faház.

„Tavaly a járványügyi helyzet miatt szinte mindén adventi eseményt törölni kellett, és az jótékonysági faház is zárva maradt. Idén azonban, lesz karácsonyi vásár, amelyhez sok-sok program kapcsolódik. „Ilyenkor fontos az is, hogy ha tudunk, akkor segítsünk az elesetteknek.” mondta el a Győr Plusz Médiának Dr. Pergel Elza győri alpolgármester. „A jótékonysági faháznak az a lényege, hogy itt olyan termékeket lehet megvásárolni, amelyeket kézművesek, civil szervezetek, iskolák nagy szeretettel készítettek. Elsősorban ajándéktárgyakról van szó, amelyek értékesítésén keresztül a vásárlók is támogatják a rászorulókat.”

Hirdetés

Dr. Pergel Elza alpolgármester nem érkezett üres kézzel, 100.000 forintot adományozott a város nevében a Hajléktalanokat segítő szolgálatnak.

„Még mindig szükség van a rászoruló embereknek a támogatásra, ez kifejezetten hangsúlyosabbá válik advent időszakában. Megszeretném köszönni a Győri Polgármesteri Hivatalnak, hogy minden évben így idén is gondoltak a hajléktalanokra és hozzájárultak ahhoz, számukra a karácsony boldogabb és jobb legyen” – nyilatkozta Nemes Gábor a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

A történelmi egyházak képviselői megáldották a faházat és a jótékonysági akciót. A faház december 22-ig várja az adakozókat, ahol a látogatók a győri intézmények és civil szervezetek, egyesületek által készített kézműves termékekkel találkozhatnak.

Galéria: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat