Hirdetés
Pannon-Víz

Tavasszal a gyepnyiradék okozza a legtöbb dugulást

Fotó: Pannon-Víz Zrt.
Győr+
2021.05.22. 14:46

A májusi eső aranyat ér. Főleg akkor, ha össze tudunk gyűjteni belőle. A csapadékvíz nagy része még mindig víznyelőkbe kerül, ha azok nincsenek eldugulva.

Hirdetés

Idén is aranyat ér a májusi eső, főleg annak, aki össze tud gyűjteni valamennyit az értékes égi áldásból. Családi házas körzetekben csak ajánlani tudjuk a csapadékvíz visszatartását. Egyrészt a pénztárcánkat is kíméljük vele, másrészt óvjuk környezetünket – írta közleményében a Pannon-Víz.

A csapadékvíz nagy része azonban még mindig víznyelőkbe kerül. A víznyelők összehangolt tisztításának köszönhetően tisztábbak a lefolyók.

A csapadékvíz-elvezető rendszereket az egyesített rendszerű városi csatornákon a Pannon-Víz Zrt., a kertvárosi családi házas lakóterületeken a Győr-Szol és az Útkezelő Szervezet, az állami kezelésű utakon pedig a Magyar Közút Zrt. üzemelteti.

Májusban a dugulást okozó anyagok toplistáját a gyepnyiradék vezeti. Sokan nyírnak füvet fűgyűjtő nélkül, késes vagy damilos fűkaszával. Az aszfaltra hulló gyepnyiradék egyáltalán nem komposztálódik. Egy kiadós eső percek alatt a víznyelők fölé sodorja a lenyírt füvet.

“Kérjük a területek kezelőit, karbantartóit és a háztulajdonosokat, szíveskedjenek tisztán hagyni a víznyelők környékét, hogy azok működni tudjanak” – hangsúlyozta a Pannon-Víz.

Kapcsolódó témák: #csapadék | #pannon-víz |
Hirdetés