Hirdetés
Nyelvtanulás

Tarts velünk a nyáron!

Fotó: Győr+ TV
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.06. 15:41

Tarts velünk a nyáron, ezzel a mottóval hirdette meg nyári, felzárkóztató programját a Hatos és Társa Nyelviskola, a győri önkormányzattal együttműködésben. A nyelviskola tapasztalatai alapján, a járvány idején a diákok egy része lemaradt a nyelvtanulásban, ezt pótolják most, a nyári szünidőben, intenzív nyelvi kurzusok segítségével. Az 5-12. évfolyamosokat szólították meg a kezdeményezéssel, akik a szervezők jóvoltából, teljesen ingyen vehetnek részt a programban.

Hirdetés

„Jedlikes tanárként is azt tapasztaltam, hogy a Covid-járvány idején hiányzott a jelenlét, az interaktivitás a nyelvet tanuló diákok számára, ezért gondoltunk arra, hogy ingyenes nyelvi felzárkóztató kurzusokat tartunk a szünidőben” – mondta a Győr Plusznak Hatos Hajnalka.

„Szerencsére a győri önkormányzat is a kezdeményezésünk mellé állt, így összesen félezer fiatal járhat hozzánk a nyáron, hogy pótolják azt a tudást, amivel esetleg elmaradtak az online oktatás idején” – tette hozzá a Hatos és Társa Nyelviskola tulajdonos-ügyvezetője.

Hirdetés

„Az általános iskolások felzárkóztatása már lezajlott, nyugodtan mondhatom, nagy sikerrel, a diákok igen hatékonyan sajátították el a hiányzó tudást, annak ellenére, hogy elvileg szünidő van” – fogalmazott a szakember.

„Most indult a 9-10. osztályosok oktatása, ez egész héten, délutánonként napi 2 órában zajlik, az augusztusi kurzusokra pedig még lehet jelentkezni”- hangsúlyozta Hatos Hajnalka. „Augusztus 9 és 12 között nem csak a 11-12.-eseket várjuk, de azokat a 9-10. osztályosokat is, akik szeretnék még egyszer átismételni a tananyagot” – mondta a tulajdonos-ügyvezető.

„Aki jelentkezne hozzánk, a honlapunkon megtalálja az írásbeli teszteket, majd behívjuk őket egy szóbeli szintfelmérőre, mert életkor alapján, hanem tudásszint szerint osztjuk be a csoportokat, így a leghatékonyabb ugyanis a nyelvtanulás”- tette hozzá a nyári kurzus házigazdája.

Kapcsolódó témák: #nyelvtanulás | #nyelvvizsga |
likeold
a fb oldalunkat