Tartós szeretet a Győri Egyházmegyében is

Győr+
2023.04.05. 09:49

Csaknem 6 tonnányi tartós élelmiszert gyűjtöttek március 12-19-e között az idei Tartós szeretet akció keretében a Győri Egyházmegyében. A Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti adakozás során összegyűlt adományokat még húsvét előtt átadják a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai az arra rászorulóknak.

Az egyházmegye templomaiban meghirdetett gyűjtésen túl a győri Apor Vilmos Ház munkatársai március 10. és 14. között négy napon át gyűjthettek tartós élelmiszert Győr egyik élelmiszerüzletében. Az akció során mintegy 22 önkéntest mozgattak meg, segítségükkel összesen 1140 kg adományt gyűjtöttek. „Nagyon jó volt az önkéntes munka, sok rendes embert ismertem meg és egyesek a barátaim is lettek. Maga a munka is jó volt, örömmel töltött el, hogy segíthettem a rászorulóknak, illetve pozitívan hatott rám, milyen kedvesek voltak a vásárlók” – mondta Hungler Márton önkéntes.

Az idei Tartós szeretet akció során országosan mintegy 140 tonna tartósélelmiszert gyűjtött a Katolikus Karitász. A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai folyamatosan adják át az adományokból készített célzott tartósélelmiszer-csomagokat a szegény sorsú családoknak.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győri Egyházmegyei Karitász |