Hirdetés
Győr-Szol Zrt.

Társasházi díjat fizetnek a lakásbérlők

Fotó: Győr+ archív
Győr+
2022.08.04. 20:27

A Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése legutóbbi ülésén módosította az önkormányzati lakások lakbérének mértékéről, a külön szolgáltatási díjakról, ezek megfizetésének módjáról szóló rendeletét. – írja hivatalos honlapján a Győr-Szol Zrt.

Hirdetés

Július 1-től a házak üzemeltetési és karbantartási költségek fedezetének biztosítása érdekében a közös költség egy részét a bérleti díjjal együtt számlázza a bérlőknek a szolgáltató.

A módosítás (18/2022. (VI.28.) önkormányzati rendelet) értelmében 2022. július 1-től a vegyes tulajdonú társasházi vagy szövetkezeti ingatlanban lévő lakások bérlői társasházi díjat kötelesek fizetni. A társasházi díjjal a bérlők az ingatlan üzemeltetési és karbantartási költségeihez járulnak hozzá, ahogyan ezt a saját tulajdonú lakásban élők eddig is megtették.

Hirdetés

A társasházi díj mértéke a lakás közös költségének felújítási alappal csökkentett összege. Ezt a szolgáltató a lakbérrel együtt számlázza ki a bérlőknek. A számlán található társasházi díj alapja tehát az adott társasházban meghatározott közös költség összege, melyből, levonták azokat a tételeket – például felújítási alap, hitel törlesztőrészlete, stb. –, melyek megfizetése nem tarozik az ingatlanban bérlőként lakók érdekkörébe.

A társasházi díjakat is tartalmazó számlákat a bérlők augusztus első napjaiban kapják készhez, a befizetési határidők változatlanok. Akik csoportos beszedéssel fizetnek, azoknak érdemes a limit összegét ellenőrizniük.

További információ ITT érthető el!

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #lakás |
likeold
a fb oldalunkat