Hirdetés

Tarolt az Esőember a Győri Nemzeti Színházban is

Fotó: Győr+ Média
Bajzát Zsuzsanna
2022.09.23. 13:13

Szeptember 17-én láthatta a győri közönség először Dan Gordon Esőember című darabját, melyet a finn rendező, Pekka Laasonen állított színpadra. A történet a szeretet felé vezető útról szól, arról a felszabadulásról, amit a materialitás levetkőzése jelent. A Győr+Rádió stúdiójában a két főszereplővel beszélgettünk péntek reggel.

Hirdetés

Az Esőember egy olyan színpadi előadás, amelyet egy hatalmas sikereket megélt film hívott életre. Adódott tehát a kérdés, hogy a felkészülés vajon az Oscar-díjas mozi megnézésével kezdődött-e. Kolnai Kovács Gergely, aki a darabban Charlie Babbittot alakítja tudatosan tartotta magát távol a filmtől, nem akarta ugyanis, hogy bármilyen szinten is befolyásolja az abban látott színészi játék. Ezzel szemben Posonyi Takács László mindenképp fel akarta idézni a képkockákat, ő így kezdett el hangolódni az új előadásra.

A próbafolyamat mindössze 4 hétig tartott, de az összeszokott páros egyáltalán nem kételkedett a másik felkészültségében.

Biztos voltam benne, hogy Gergő úgy érkezik az első nap, hogy már kívülről fújja a szövegkönyvet, ismerjük már hogyan dolgozik a másik, nagyon könnyen egymásra hangolódtunk” – mondta Posonyi Takács László.

Az Esőember című darabot október végéig biztosan láthatja a közönség a Győri Nemzeti Színházban. Kedvcsinálóként hallgassák meg a ma reggeli rádiós beszélgetést, amelyben Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland kérdezte a színészeket.

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #színház |
Hirdetés