Tapétavágóval készült a merényletre: volt férjét és annak párját akarta megölni egy nő Győrben

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2023.07.14. 09:16

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta abban az ügyben, amelyben a volt feleség egy tapétavágó késsel megtámadta volt férjét és annak barátnőjét.

A tényállás szerint a nő és a férfi házasságát 10 éve felbontotta a bíróság, azonban ennek ellenére 2021. év elejéig továbbra is együtt laktak. Ezt követően a volt férj elköltözött, barátnője lett. A volt feleség nem tudta azt elfogadni, hogy a férfi nem megy vissza hozzá, ezért 2022. január 5-én az esti órákban megjelent a pár győri hétvégi házánál. A házban a magával vitt tapétavágó késsel a volt férje arcát, nyakát és a barátnő nyakát, lábát, kezeit többször megvágta. A vérző férfinak sikerült a kést a nőtől elvenni, a barátnője pedig elmenekült a helyszínről. Közben a vádlott megnyugodott, a sértett pedig értesítette a mentőket. A barátnőt másnap reggel sokkos állapotban találták meg a rendőrök.

A férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a gyors orvosi beavatkozás menthette meg. A barátnő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazása akár halált okozó következménnyel is járhatott volna.

A Győri Törvényszék a nőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében, feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a nő enyhítés érdekében fellebbezett.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #bíróság | #gyilkosság | #ítélet | #merénylet |