Csövi

Talált teknősből lett megnyerhető kabala

Fotó: Pannon-Víz
Győr+
2022.02.20. 08:30

Játsszon a Pannon-Víz nyereményjátékán a plüss kabaláért!

A Pannon-Víz Zrt. víziközmű-szolgáltatásainak ellátása mellett kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, így nagy hangsúlyt fektetnek a vízbázis védelmére, az ivóvízzel való takarékoskodásra, továbbá a szennyvízelvezető rendszerek jogszabály szerinti használatára is. A társaság arra törekszik, hogy minél több felületen, rendezvényen és előadáson nyújtson betekintést a víziközműszolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Mindezt már gyermekkorban fontosnak tartják elkezdeni, hisz ekkor alakulnak ki a gyermekek világról alkotott nézetei, tapasztalatai, amit visznek tovább a felnőtté válás során. Nem véletlen így az sem, hogy élő példákkal törekszenek felhívni figyelmüket a felelősségteljes magatartásra, a környezetvédelem fontosságára.

Akik követik a Pannon-Vizet a Facebookon, már találkozhattak Csövivel, az aligátorteknőssel, akit az egyik munkatársuk csatornatisztítás közben talált Győrben még 2013-ban. Valószínűleg ezt a nem mindennapi teknőst valaki megunhatta és útnak eresztette szegényt, aki így a csatornában talált menedéket. Csövi azóta a Xantus János Állatkert Füles Bástyájában kapott helyet, ahol hozzáértő kezek gondoskodnak róla, és ahol bárki kedvére találkozhat vele. Ez a teknős mára vízbázisvédelmi előadások, programok állandó résztvevőjévé vált. Az elmúlt évben számos alkalommal találkozhattak vele a rendezvényekre kilátogató érdeklődők.

Csövi mintegy 20 kilogrammos, közel félméteres állat, viszonylag meleg éghajlatot kedvelő. Meglehetősen nagy tűrőképességű fajról van szó, ezért a szándékosan betelepített vagy tudatlanságból szabadon engedett példányai idővel hatalmas károkat okozhatnak a helyi ökoszisztémákban. Így nagy szerencse, hogy ráleltek Csövire, aki már régóta élhetett a győri csatornában.

Ez a felejthetetlen teknős nem mindennapi történetével válhatott a Pannon-Víz Zrt. kabalájává. Az elmúlt közel tíz évben nagy népszerűségnek örvend mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében. Mivel Csövi a veszélyes fajok közé tartozik, így csak közvetlen érintkezés nélkül csodálhatjuk meg őt. Épp ezért a társaság megalkotta Csövi pihe-puha változatát, hogy bármikor itt lehessen velünk

A kabalánk első plüsspéldányait nyereményjáték útján most bárki hazaviheti

Nem kell mást tenni hozzá, mint követni a Pannon-Víz oldalát a Facebookon és játszani a meghirdetett nyereményjátékon! Ki viszi haza Csövit? Játsszon Ön is!


Forrás, fotó: Pannon-Víz

(X)

Kapcsolódó témák: #játék | #pannon-víz |