Takarítsunk a zöldben!

J. Kovács Andrea Fotó: BioMIO
2023.03.18. 12:06

Követendő közösségi akcióról számolt be portálunknak Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Végre itt a tavasz, a természet sok-sok kinccsel kedveskedik nekünk. Lehet kirándulni, medvehagymát szedni vagy csak gyönyörködni környezetünk apró csodáiban. A kirándulásokon mi is tehetünk pár dolgot a természetért a felénk nyújtott szépségért cserébe.

Túránkat szemétszedéssel is egybeköthetjük, megtisztíthatjuk a kedvelt helyeket, és az erdőjáráshoz kapcsolódó etikettet is megtaníthatjuk gyermekeinknek. A szemétszedés nevelési jelentőséggel is bír, hiszen aki már egy zsák szemetet összegyűjtött erdei sétája során, többet nem fog szemetelni.

Az elmúlt szombaton a győri önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának támogatásával a BioMIO egészséges élelmiszereket forgalmazó bolt egy követésre méltó szemétgyűjtési akciót szervezett. A cudar szél ellenére is remek hangulatban és eredményesen telt a szemétszedés, elsősorban a rabkerti Holt-Marcal tó partját tudták megtisztítani. Mintegy ötven zsákot raktak tele szeméttel, és jó néhány, nagyobb méretű hulladékot is összegyűjtöttek az erdőből. A közös munka végezetével a résztvevők a BioMIO jóvoltából meleg ételt és süteményeket fogyaszthattak.

A hulladékkal szennyezett táj szépen megtisztult a szorgos kezek által. Ugyanakkor a nagy mennyiségű illegálisan elhelyezett hulladék miatt április 1-jén folytatódik a tópart takarítása.

Kérünk mindenkit, hogy kiemelten figyeljen a környezet tisztaságára!

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #szemétszedés | #Zöld Győr |