Hirdetés
Győr-Szol

Szúnyoggyérítés lesz szerdán Győrben

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.07.27. 08:25

Július 27-én folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Hirdetés

Frissítés! (14:20) A mai napra tervezett (07.27.) kémiai szúnyoggyérítés kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmarad, pótlását július 28-án végzi a Győr-Szol Zrt.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 27-én, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Hirdetés

Július 27-én, szerdán a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Rába töltés mindkét oldal

Bécsi út – Nép utca – újvárosi töltés

Pinnyédi töltés

Aranypart – Hédervári út – újfalusi töltés

Révfalusi töltés – Bácsa töltés

Győr-Károlyháza

Győrszentiván-Kertváros

Likócsi ártér

Vagongyár

Szabadi úti temető

Kismegyer

Városi parkok (Adyváros, Belváros, Szabadhegy, Gyárváros, Nádorváros, Marcalváros)

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idejére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Forrás: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #szúnyog | #szúnyoggyérítés |
likeold
a fb oldalunkat