Szülői élőlánc a Gárdonyi körül

Zombai-Kovács Ákos Fotó: MekliZ Fotó
2022.10.27. 10:03

140 szülőből álló élőlánc fogadta csütörtök reggel a Gárdonyi Géza Általános Iskolába érkező gyerekeket. Az apukák és anyukák az akcióval szolidaritásukat fejezték ki a tanárok helyzetével kapcsolatban. A teljesen politikamentes megmozdulás főszervezője, a szülői munkaközösség elnöke a Győr+ Médiának azt mondta: együtt éreznek a pedagógusokkal, mert nincs megfelelő utánpótlásuk, emiatt pedig túlterheltek.

Hirdetés

Szülők álltak sorfalat csütörtök kora reggel Győr egyik legjobb általános iskolája körül. Élőláncba szerveződtek a gyerekük jövőjéért aggódó apukák és anyukák, körülbelül 140-en. Így fejezték ki szolidaritásukat a tanárok mellett, akik itt, ebben az iskolában is kevesen vannak, ezért pedig túlterheltek.

”Azt szeretnénk, ha lenne tanári utánpótlás, itt a Gárdonyiban sincs pályakezdő pedagógus, akik dolgoznak, azok pedig túlterheltek, de ezen kívül szabad tankönyvválasztást is szeretnénk, ne mondják meg, hogy milyen könyvből tanítsák a gyerekeinket” – mondta Baradits-Szabó Veronika.

Az oktatásban tapasztalt problémák miatt a Gárdonyiba járók szülei is gyermekeik jövőjét féltik. ”Nincs ezen, mit szépíteni, én is és a többi szülő is a gyereke jövőjét félti, mi lesz belőlük, ha nem lesz, aki tanítsa őket” – tette hozzá a Szülői Munkaközösség elnöke.

Közel negyven percig tartott az élőlánc akció, eközben rengeteg támogató dudálást is kaptak a szülők.

A megmozdulás teljesen politikamentes volt. ”Politikamentes rendezvényt hirdettünk, nem akartunk mást hívni, mint a gyerekeiket féltő szülőket” – fogalmazott a főszervező.

Közös énekléssel zárult a Gárdonyis szülők megmozdulása, a résztvevők pedig abban bízva búcsúztak el gyerekeiktől, hogy remélhetőleg hamarosan újra vonzó lehet majd a tanári pálya és lesz megfelelő utánpótlása a kiöregedőben lévő pedagógusoknak.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #élőlánc | #pedagógus |