Hirdetés
Adyváros

Születésnapos közösségi kávézó

Fotó: MekliZ Fotó, Komlós Ádám
Zombai-Kovács Ákos
2022.05.20. 15:31

Egy évvel ezelőtt nyílt meg Adyvárosban a Közösségi Kávézó a Kodály Zoltán utca 2/C szám alatt található tízemeletes földszintjén. A kezdeményezés a Család- és Gyermekjóléti Központ ötlete volt, az álomból pedig az önkormányzat segítségével és támogatásával lett valóság. A Közösségi Kávézó mindennapi találkozások helyszínéül szolgál, de folyamatosan programokat is szerveznek. Pénteken, a kávézó egy éves születésnapján Diligens Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte és méltatta a népszerű közösségi teret.

Hirdetés

Napra pontosan egy évvel ezelőtt nyílt meg a város első, ilyen jellegű közösségi tere Adyvárosban.

A Kodály Zoltán utcai közösségi kávézó akkor prevenciós céllal indult el, hogy időseknek, fiataloknak, rászorulóknak vagy családoknak segítsen nem egyedül lenni. A születésnapos intézményt köszöntő önkormányzati képviselő szerint a kávézó igazi sikertörténet.

Hirdetés

Sajnos a társadalom tagjai folyamatosan távolodnak el egymástól, egyre érdektelenebbek vagyunk, kevésbé keressük a másik társaságát, a családokon belül sokszor erőszakig fajulnak a viták és ez roppant szomorú dolog” – mondta Diligens Tibor.Éppen ezért van létjogosultsága ennek a közösségi kávézónak, ahol egymásra találhatnak az emberek, mindenki kap egy jó szót, a magányosok társasághoz jutnak, a gyerekes családok barátokra lelnek, véleményem szerint akár több ilyenre is szükség lenne Győrben” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Hétköznapokon 10 és 18 óra között tart nyitva a hely, ahova bárki bejöhet egy jót beszélgetni egy finom kávé mellett. Ezért pedig annyit kell fizetni, amennyit szeretne, ugyanis becsületkassza működik.

A Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója szerint a járvány kellős közepén indult kezdeményezés, bőven elérte a célját. „A Covid kellős közepén kicsit fejest ugrottunk ezzel a kávézóval a nagyvilágba, de azt kell, mondjam, megérte elindítani, egyre többen jönnek és érdeklődnek irántunk, más városrészekből is vannak vendégeink, idősek, fiatalok és családok is ránk találtak, nem csak beszélgetni térnek be hozzánk, de a szervezett programjaink is népszerűek” – fogalmazott Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A sikeresen működő kávézóba sokan járnak, akár napi rendszerességgel is. Közülük többen emléklapot vehettek át a szülinapi partyn. A Közösségi Kávézó a jövőben is nagy szeretettel várja vendégeit, nem csak Adyvárosból és nem csak találkozási helyszínként. Hiszen folytatódnak azok a színes programok is a közösségi térben, amiket nagyon megkedveltek a kávézó vendégei.

Galéria: MekliZ Fotó/Komlós Ádám

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #közösségek | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat