Sztársportolók mezére lehet licitálni, beteg gyermekeknek segítenek

Pécskai István
2023.09.28. 20:15

Nemes összefogás indult Győrben, hogy beteg gyermekeknek segítsenek. A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekintenzív Osztályának lélegeztetőgépet szeretnének beszerezni, ezért kampányt indítottak Lélegzet címmel, amelynek célja, hogy a győri gyermekintenzív osztályt segítsék egy lélegeztetőgép megvásárlásában.

A 6 ágyas osztály a teljes régió gyermekintenzív ellátását biztosítja, évente az osztályon mintegy 300 kritikus, illetve súlyos állapotú gyermek gyógyul.

A gyermekintenzív osztály azért igényel speciális felszerelést, mert a 3 kg-os újszülöttől kezdve a mintegy 100 kg, felnőtt méretű gyermekek ellátásáig is ugyanazt a magas színvonalat kell biztosítani.

A lélegeztetőgép alapfelszereltség, minden intenzív ágy mellett ott a helye, s a kis betegek számtalan ok miatt kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy légzésüket támogatni kell. A lélegeztetőgépek közül is sajnos speciális és ezért drágább is az, amelyik a kis súlyú csecsemők lélegeztetésére is alkalmas.

Göbicz Anita aláírt Audi ETO-s meze, Dzsudzsák Balázs aláírt válogatott meze, Lang Ádám válogatott meze, amit a kerettagok, és maga Marco Rossi is aláírt, Szabó Ottó a 80-as évek Rába ETO jobbszélsőjének a bajnoki arany 25. évfordulójára készült, és ajándékba kapott, sajat kezűleg dedikált meze, és a 2023. őszi Győri ETO FC játékosai által aláírt labdára licitálni a https://licit.gyermekintenziv.hu oldalon lehet regisztráció után.