Szorongásról és depresszióról az MCC győri előadásán

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.11.13. 15:41

Az előadó, Pető Dorina szociálpszichológus, a Mélylevegő Projekt társalapítója hisz abban, hogy a mentális egészség támogatása társadalmi szinten is lényeges feladat.

Stresszes világban élünk. Nem csak a felnőttek mondhatják ezt, már a fiatalok, sőt a kisiskolások is gyakran küzdenek szorongással akár családi problémák, akár az iskolai teljesítményük, a túlzott megfelelési kényszer vagy egyéb okok miatt. Kihez fordulhat egy fiatal, ha nem mer vagy nem tud a szüleivel ilyen dolgokról beszélni? Egyáltalán, honnan tájékozódhat ezekben a kérdésekben a mai fiatal generáció?

A vendég, Pető Dorina szociálpszichológus, a Mélylevegő Projekt társalapítója hisz abban, hogy a mentális egészség támogatása társadalmi szinten is lényeges feladat. A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követőinek száma napról napra nő.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a különböző mentális betegségekre, valamint más pszichológiai jelenségekre és problémákra, melyek sok embert érintenek. Célközönsége elsősorban a fiatal felnőtt és tinédzser korosztály, viszont mindenki találhat a számára izgalmas tartalmat.

2022-ben a Forbes Pető Dorinát a „30 sikeres magyar 30 év alatt” listájára választotta.

A beszélgetés során szó lesz a Mélylevegő Projekt pszichológiai kezdeményezés létrejöttéről, felépítéséről, alakulásáról, működéséről és projektjeiről.

A rendezvény helyszíne:

MCC győri képzési központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)

Ideje:

2023. 11. 20. (hétfő) 16:00 – 19:00.

További információk:

www.mcc.hu

Kapcsolódó témák: #előadás | #MCC Győri Képzési Központ |