Szombatonként is termelői vásár a Virágpiacon

Kárpát Zsolt Fotó: Vig Norbert
2024.05.18. 19:09

Ezentúl nem csak csütörtökön, hanem a szombatonként is benépesül Győr belvárosában a Virágpiac. Jobbnál-jobb házi portékák közül válogathatnak a járókelők, és olyan finomságokat találnak a termelői piacon, amelyeket egyedi módon készítenek el az őstermelők.

Szombaton kora délután 15-20 standra pakolták ki egyedi termékeiket az őstermelők. A lekvárok, mézek, sajtok mellett kürtöskalács, füstöltáruk, levendulakészítmények és egyéb kézműves portékák közül csemegézhettek a nézelődők a Virágpiacon.  

A helyszínen dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere bejelentette, ezentúl nem csak csütörtökön, hanem szombaton is lesz termelői vásár a győriek és turisták által közkedvelt Virágpiacon.

Fiatal koromban a Virágpiacon rengeteg virágárus volt, de az elmúlt évtizedekben ez a hely teljesen kiürült és csak néhány néni árulta csokrait. Ezért döntöttünk úgy, hogy életet lehelünk ebbe a piacba. Át is akartuk alakítani a teret úgy, hogy a buszközlekedést kivezessük, de ezt a kovid elfújta. Azonban a Győr Szol Zrt. még márciusban sikeresen indította el a termelői vásárt csütörtökönként, ami annyira jól működött, hogy az árusok kezdeményezték, szombaton délután is legyen piac. Ennek semmi akadálya, és várunk mindenkit szeretettel!” – emelte ki Győr polgármestere.   

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #belváros | #hagyományok | #termelői piac | #virágpiac |