Hirdetés
Torlódásra lehet számítani

Megszűnt a szlovák forgalomkorlátozás

Fotó: police.hu
Győr+
2020.01.13. 05:58

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedését korlátozták a határátlépési pontokon.

Hirdetés

Frissítés a police.hu-n közzétett információk alapján:

A Rajka-Dunacsún és a Vámosszabadi-Medve határátlépési pontokon január 13-án 13 órától – a szlovák kormány és a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete közötti tárgyalás befejezéséig – újra átengedik a Szlovák Köztársaság területére a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járműveket.

Hirdetés

Frissítés a Magyar Közút közleménye alapján:

Az érintett átkelőknél jelentősebb torlódások alakultak ki, főleg az M15-ös gyorsforgalmi úton, ahol a teljes szakaszon, vagyis 15 kilométeren állnak a teherautók a hétfő déli jelentések alapján.

Az M15-ös autóúton a teherautók a leállósávot foglalják el, így személyautóval is fokozott óvatossággal kell közlekednie az arra haladóknak. A feltorlódott nehézgépjárművek már hatással vannak az M1-es autópálya forgalmára is, a Szlovákiába tartó kamionokat az M1-es autópálya leállósávjára próbálják leállítani a szakemberek az M15-ös csomópontjától, míg a Hegyeshalom felé tartók továbbra is a külső sávon érhetik el az osztrák határt, egyelőre korlátozás nélkül. Ugyanakkor a magyar-szlovák határátkelőkön tapasztalható blokád miatt a szokásosnál jóval nagyobb Hegyeshalom kilépő oldalán a teherforgalom, ahol időnként 1-2 kilométer hosszan feltorlódnak a tehergépkocsik.

A nehézgépjárművel közlekedőknek is érdemes még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális korlátozásokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-s telefonszámon, vagy az utinform.hu-n, illetve a Rendőrség police.hu weboldalán.

Az M1-es és M15-ös gyorsforgalmi utakon a 125-ös és a 163-as kilométerszelvényeknél lévő út feletti digitális információs táblák adnak tájékoztatást a szlovákiai határzárról, így azokat is érdemes figyelemmel követnie a sofőröknek. Fontos, hogy a korlátozások személygépkocsikra, valamint az autóbuszokra nem vonatkoznak, de a kialakult helyzet miatt ezen közlekedőknek is érdemes hosszabb menetidővel számolniuk.

Korábban írtuk:

A Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete a közúti forgalmat korlátozó demonstrációt tart 2020. január 12-én 22 órától határozatlan ideig, a Rajka-Dunacsún és a Vámosszabadi-Medve határátlépési pontok közelében. A személygépkocsik és élőállat-szállító tehergépjárművek forgalmát váltakozó irányban lehetővé teszik.

Kérjük, a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek vezetőit, hogy a Szlovák Köztársaság területére történő eljutásuk során a Győr-Moson-Sopron megyei határátlépési pontokat kerüljék el, helyettük vegyék igénybe a Komárom-Esztergom megyei (kizárólag a 20 tonnát nem meghaladó járművek), valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei határátkelőhelyek valamelyikét.

police.hu

Kapcsolódó témák: #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat