Szívügyünk a mozgás: pénteken lesz a záró esemény

Győr+
2022.11.30. 14:00

A sport összeköt, szívügyünk a mozgás! Ezzel a felhívással keresték az idei esztendő legsportosabb városrészét Győrben. A szervezők a különböző évszakokhoz kötődő tematikus programsorozatot dolgoztak ki, amelynek most a záró eseményét rendezik meg.

A pénteken, délelőtt 9 órakor kezdődő eseményt a Széchenyi István Egyetem S1-es épületében és a C 301-es teremben bonyolítják le. A záró rendezvény a Fogyatékosságal Élők Világnapjához kapcsolódik.

,,Azt határoztuk meg célként, hogy a sport által szeretnénk közösséget építeni a városunkban. Négy évszakos, tematikus sorozatot készítettünk, pénteken ennek lesz a záró eseménye. Egy vizes blokkal kezdtünk az Aqua Uszodában, ahol az általános iskolások vetélkedtek egymással. Aztán a nagyobbak, a középiskolások a strandsportágakkal ismerkedhettek meg. Az óvodások atlétikus mozgásokat tanultak az ősz végén, most pedig a fogyatékosok világnapja előtt fogunk tisztelegni” – nyilatkozta Kertész Tamás, az EMBERsÉG Diáksport Egyesület elnöke a Győr+ Rádiónak.

A vele és dr. Horváth Sándor Domonkossal, a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatójával készült beszélgetést itt hallgathatják vissza:

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+ Reggeli | #mozgás | #sport |