Színt vallott Pintér Bence LMP-s aktivista

Győrplusz
2023.03.20. 20:57

Volt annak valami egészen különös bája, hogy az ipari park bővítése ellen hétfőn este tüntető győrszentivániak vezető aktivistái felvonultak a színpadra, és mindvégig a civil erőről és a civil összefogásról harsogtak. A háttérben pedig, kifeszített óriási transzparensen a rendezvényt szervező LMP népszerűsítette önmagát.

Az identitászavart tovább növelte, amikor az LMP tulajdonában lévő ugytudjuk.hu szerkesztője, Pintér Bence műsorvezetőként nyitotta meg a mintegy 200 embert megmozgató rendezvényt a Városháza előtt. Pintér magyarázkodással kezdte: merthogy ő ugyan újságíró, de itt és most nem ebben a szerepben van jelen. Nyilván írói munkássága részeként vállalta a felkérést.

Az LMP nevében az érintett városokat végighaknizó Schmuck Erzsébet elmondta szellemesnek gondolt jelszavait. Hogy mi nem leszünk akkumulátorgyarmat. Meg hogy az akkumulátort nem lehet megenni. Miért, vajon e figyelmeztetés nélkül hallgatósága szerinte akkumulátort vacsorázott volna?

A felszólalók először akkumulátorgyárat nem akartak. (Az iparkamara megyei elnökén kívül egyébként senki nem mondta, hogy Győrszentivánon akkumulátorgyár épül.) Utána, már az ipari park bővítése ellen is tiltakoztak, akármi is épülne ott.  Nem kell nekünk ipar sem, mert lehet, hogy Győr most iparváros, de korábban mezőgazdasági és kereskedőváros volt, hangzott el.

A hallgatóság soraiban máshonnan érkezett tüntetők is voltak. A tataiakat például külön is megtapsolták. A szónokok között pedig hallgathattuk az érdi alpolgármestert, mint élő példát, aki megmentette városát a gonosz akkumulátorgyártól.

A hosszúra nyúlt rendezvény végén ismét megfogadták, hogy nem hagyják.

Ennyiben maradtak és haragosan elvonultak. A szentivániak és a vidékről érkezettek egyaránt. Persze gyűjtöttek neveket, címeket is, jó lesz az majd az önkormányzati választásokon.

Galéria: Győrplusz

Kapcsolódó témák: #tüntetés |