Színművész és fotóriporter is adott vért a városházán

Fotó és szerző: Pécskai István
2023.11.07. 10:55

A győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt közös szervezésében kedden a városházán tartottak véradást.

A Győri Nemzeti Színház művésze, Vincze Gábor Péter is részt vett az eseményen. Rendszeres véradónak számít.

,,Van, hogy kitelepüléseken adok vért, máskor pedig az ellátó központ épületébe megyek be ebből a célból Győrben vagy Budapesten. Számomra nem is kérdés, hogy segítsek, kötelességnek tartom. Szeretnék a jövőben vérszállítóként is tevékenykedni– árulta el a színművész, aki 1993 óta, kis megszakításokkal erősíti a Győri Nemzeti Színház csapatát.

Munkatársunk, a Győr+ Médiánál immáron három esztendeje fotóriporterként dolgozó Vig Norbert is vért adott kedden a városházán.

,,Azért jöttem a véradásra, mert fontosnak tartom, hogy segítsünk másokon. Soha sem tudhatjuk, hogy éppen kinek lesz szüksége vérre. Gondolni kell rá, hogy minden körülmények között biztosított legyen a pótláshoz szükséges vérmennyiség. Mindenkit, a fiatalokat is arra bátorítom, hogy segítsenek, menjenek véradásra” – mondta Vig Norbert.

A véradók egyébként csokit, vizet és étkezési utalványt kapnak a véradásért cserébe. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie. Ennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy regenerálódjon.

Aki szeretne vért adni, hétfőtől szerdáig 7:00 és 15:30 között látogathat el ebből a célból a Regionális Vérellátó Központ épületébe (Győr, Magyar u. 8.). Csütörtökön a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban is tartanak véradást 8:00 és 13:30 között.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Magyar Vöröskereszt | #vér | #véradás | #vérellátás |