Színes lesz az évkezdet a Szivárvány Óvodában

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2022.08.25. 11:01

Az adyvárosi intézmény udvara öt virágládával és hozzá illő virágokkal bővült a napokban. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője saját képviselői keretéből vásárolta és ajánlotta fel az ovi számára a nem csak szép, de több szempontból is hasznos díszeket.

„Az utóbbi időszakban már kívül-belül megújult a Szivárvány Óvoda, ahol kiváló nevelő munka zajlik. Szeretnek ide járni a gyerekek, és a szülők is kedvelik. Büszke vagyok arra a teljesítményre, amit az itt dolgozók produkálnak. Remek kapcsolatot ápolunk a vezetőkkel, akik mindig jelzik nekem, ha valamiben segítségre szorulnak. Korábban műfüves pálya, játékok, faházak is kikerültek az udvarra. Legutóbb tavasszal arról beszélgettünk, virágokra és virágládákra lenne szükségük. Ezt nagyon jó dolognak tartottam, hisz, ha a gyerekek már ilyen fiatalon belekóstolnak a növények gondozásába, nevelésébe, akkor a későbbiekben biztosan kedvet kapnak majd hozzá. Emellett csinosítja is az udvart. Azt kértem, hogy az óvoda kezdésének időpontjára helyezzék ki ezeket a ládákat, ami a napokban meg is történt” – mondta Radnóti Ákos.

A felajánlásnak természetesen nagyon örültek az intézményben. A tagintézmény vezető elmondta, fontosnak tartják, hogy az ide járó gyermekekhez közelebb hozzák a zöld gondolkodást. Lakótelepi óvodaként ez kiemelt feladatuk.

„Minden májusban megünnepeljük a madarak és fák napját, amikor a gyerekekkel közösen virágokat ültetünk, ezeket neveljük, gondozzuk, figyeljük a fejlődésüket. Ezek a növények műanyag virágládába kerülnek, így elég hamar tönkremennek. Ezért nekünk nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy az alpolgármester úr megajándékozott minket öt fa virágládával, és hozzá tartozó virágokkal, melyek egy-egy pavilon bejáratát fogják díszíteni” – mondta Bujtás Borbála tagintézmény vezető.