Jelentkezz, ne maradj le!

Szikra-tábor Győrben is

Fotó: Depositphotos
J. Kovács Andrea
2022.04.11. 06:27

A Szikra Tehetséggondozó Egyesületet egy elszánt szülőpár alapította. Zádori Henrietta és férje, Petrovics Kornél kisfia autista és nagyon tehetséges. Nem volt könnyű számukra mindezzel szembesülni, nem is ment minden simán, ám szervezetük ma már 300 autista gyermeknek és szüleiknek nyújt minden héten ingyenes fejlesztéseket, képzéseket, szabadidős és sportprogramokat. Nyáron pedig hat városban biztosítanak ingyenes tábort 110 autista gyereknek.

A tábor lebonyolításában győri társszervezetük, az Agymenők-képességfejlesztő segíti őket.

Július első felében két turnusban várják a gyerekeket, az egyikbe a 7–12, a másikba a 12–16 év közöttieket. A napközis táborban napi háromszori étkezést kapnak és szakképzett gyógypedagógusok foglalkoznak velük.

Változatos programok során érdekes élethelyzetekkel találkozhatnak a résztvevők. A hétfő például a zenéről szól majd, a kedd állati nap lesz. Egy belvárosi séta során állati szobrok, szimbólumok után kutatnak, kipróbálják a postai szolgáltatásokat, meglátogatják a Kígyópatikát és a Füles bástyát.  Szerdán vonatozás, túrázás és szabadtéri sütés várja őket. Csütörtökön a közlekedés kerül a középpontba. Megismerkednek a városi buszközlekedéssel, kipróbálják a jegyvásárlást, ellátogatnak a KRESZ-parkba. Pénteken vizes napot tartanak, uszodába mennek, vizes vetélkedőn vesznek részt és betérnek egy pizzériába is.

Jelentkezni az Agymenők-képességfejlesztő munkatársánál, Polgár Viktóriánál lehet a [email protected] címen.

Aki pedig szeretné támogatni a Szikra Tehetséggondozó Egyesület céljait és a táborokat, látogasson el az adjukossze.hu weboldalra.