Hirdetés

Szexuális cselekményre kényszerítette lányait

Illusztráció: Győr+ Archív
Főügyészség
2020.08.05. 07:58

A férfi mind a négy lányát bántotta, tizenkét bűncselekményért kell a bíróságon felelnie a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata alapján: négy rendbeli kiskorú veszélyeztetéséért, szexuális erőszakért, szexuális kényszerítésért, két rendbeli személyi szabadság megsértéséért, és négy rendbeli bántalmazással és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszakért. Feleségét az ügyészség négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolja.

Hirdetés

A vádlottak házasságából négy gyermek született, akik a vádirati tényállás szerint 2006. óta rendszeresen tanúi voltak a családi konfliktusoknak, emellett őket édesapjuk rendszeresen, többféle módon, így alkalmanként szíjjal, fakanállal és horgászbottal is bántalmazta. A lányok sem fizikai, sem lelki támogatásra nem számíthattak édesanyjuktól sem, a neveléssel kapcsolatos feladatait az anya 2016-tól teljes mértékben elhárította. A két nagyobb gyermeknek kellett szinte minden házimunkát és két kisebb testvérük ellátását is elvégeznie – a tanulás rovására is.

Az apa a legidősebb lánya megbüntetésére mindig a számára legelviselhetetlenebb szankciót, általában a bezárást választotta, ami szobafogság formájában volt, hogy egy hónapig tartott.

Hirdetés

Második gyermekét a férfi rendszeresen szóban becsmérelte, megalázta, illetőleg többször hányásig fojtogatta, majd a sorsára hagyta.

Harmadik lányát tizennegyedik születésnapjához kötődően – felvilágosításra hivatkozással – szexuális cselekményre kényszerítette, hiába kérte a gyermek, hogy a felvilágosítás inkább rajzok formájában történjen meg.

A férfi szexuális céllal közeledett a hat éves lányához is.

A családi háttér miatt a gyermekek közül több is alkoholhoz, gyógyszerekhez, kábítószerekhez nyúlt, elszökdösött otthonról, éles tárggyal bántalmazta önmagát.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben – egyebek mellett – fegyházbüntetés kiszabását és szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta. Vele szemben tizenöt év szabadságvesztés is kiszabható.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat