Hirdetés

Szeretetvendégséget tartottak a hajléktalanoknak

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2021.09.04. 12:40

Szeptember 4-én országszerte 5000 rászorulót vendégelnek meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 0. napján. A Szeretetvendégség célja az, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát.

Hirdetés

A szervező szerzetesrendek, karitatív szervezetek, lelkiségi mozgalmak célja, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a peremre szorultakhoz is, ők is részesüljenek a közös ünneplés örömében és látható szeretetében.

Győrben a Győri Egyházmegyei Karitász szervezett három helyszínen nehéz sorsú embereknek programsorozatot.

Hirdetés

Az önkormányzat Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Avar utcai szállója volt a rendezvény egyik központja. „Célunk, hogy az országos rendezvény részeként megmutassuk a krisztusi szeretetet nehéz sorsú embertársaink felé. Egy széleskörű összefogásnak lehetünk szemtanúi, hiszen bekapcsolódtak az egyház képviselő, a Győri Filharmonikus Zenekar tagjai, tanárok és bencés diákok is, akik művészetükkel igyekeznek szebbé varázsolni a rászorulók napját” -mondta a Győr Plusznak Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója.

A rendezvényen a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője azt mondta, az ilyen és ehhez hasonló eseményeknek köszönhetően az emberek jobban megismerhetik a hátrányos helyzetűeket, betekinthetnek a mindennapjaikba.

„A mi lakóink elég aktívak, több külsős rendezvényünk is van az év során, minden egyes ilyet nagy szeretettel fogadnak, így ezt a mait is nagyon várták” hangsúlyozta Nemes Gábor.

A Szeretetvendégség megnyitóján Győr egyik alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. „Itt Győrben, Győr-Moson-Sopron megyében, olyan helyen élünk, ahol szerencsére van sok ember, aki szívesen nyújtja a kezét annak, akinek szüksége van segítségre. Ez a mostani rendezvény is egy széleskörű összefogásból valósult meg. Azt gondolom, ha mi összefogunk és megfogjuk egymás kezét, akkor egy következő alkalommal már sokkal kevesebben leszünk itt és sokkal kevesebben fogják kérni azt a segítséget, amit önmaguk számára saját erőből nem tudnak biztosítani” -mondta dr. Pergel Elza.

A lélekemelő műsorban közreműködtek a Győri Filharmonikus Zenekar tagjai: Bolykó István, Falvai Márton, Szabó János, Dankos Ferenc. Fellépett Bakonyi Tamara, a Czuczor Gimnázium tanulója, Molnár Dénes csellista, Kriston Pálné, a Prohászka Gimnázium zene és hittan tanára. Győri Imre, a Győr-gyárvárosi Jézus Szíve-plébánia plébánosa tartott lélekemelő előadást, majd Kálmán Imre püspöki irodaigazgató mondott asztali áldást. 150 főt láttak vendégül a nap során, babgulyással, pogácsával.

Galéria: Vig Norbert

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka, Ficsór Dávid

likeold
a fb oldalunkat