Ilyen lesz idén a győri advent.

Szerényebb fényekben, gazdagabb lélekben

Földvári Gabriella O. Jakócs Péter
2022.11.09. 18:16

Idén is lesz karácsonyi vásár Győrben, a lehetőségekhez mérten az önkormányzat megteremti az adventi hangulatot. A meghitt készülődés és a közös élmények, még ha szerényebbek is lesznek, de nem maradnak el idén sem.

Költséghatékony adventi programot kénytelen tervezni idén a győri önkormányzat. A fényáradat, a díszkivilágítás ugyan elmarad, de a meghitt ünnepi készülődés biztosított lesz. „Az előkészületekkel jól állunk, a vállalkozók ismét benépesítik a belvárost, faházakat helyezünk ki a Baross útra, a Megyeháza előtti térre, a Széchenyi térre, a Dunakapu térre” – tájékoztatott Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.

A Megyeháza téren a szokásos vásári forgatag várja majd az arra járókat, a Baross úton és a Dunakapu téren a kulináris élvezeteknek hódolhatunk. Ezúttal is megkóstolhatjuk a többek között a finom forralt bort, a puncsot, a kürtőskalácsot és a langallót. A Széchenyi téren pedig kézműves ajándékokat vásárolhatunk. A Virágpiacra is érdemes lesz elsétálni egy sütire, karácsonyi teára. „Mégis más lesz az idei advent az eddigieknél: szerényebb fényekben, gazdag lélekben” – emelte ki a főbiztos. A fényáradat, a díszkivilágítás idén elmarad, de a Mindenki karácsonyfája a Széchenyi téren díszbe öltözik, az égősorok szépen megvilágítják majd.

A Széchenyi téren a karácsonyfán, az árusokon kívül a körhinta, a kisvasút, az adventi koszorú is helyet kap. Ide érkezik a Mikulásházba december elején a Mikulás.

A Dunakapu téren óriáskerék, dodzsem várja a szórakozni vágyókat, tűzzsonglőrök kápráztatják el majd a nagyérdeműt, és karácsonyi fotózási helyszínt is kialakítanak.

A jótékonysági faháznál ezúttal is nemes célokért adományozhatunk. A gyerekeket állatsimogató várja. Advent vasárnapjain ezúttal is meghitt, ünnepi varázslat keretében gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.

„Szeretném kihangsúlyozni, hogy idén is nagy segítséget nyújtanak a vállalkozók, az óriáskerék, a dodzsem, a kisvasút üzemeltetői, a kereskedők, akik bevételt hoznak a városnak a helypénz megfizetésével. Nélkülük nem tudtuk volna ilyen hangulatossá varázsolni a szerény költségvetésünkből az adventi forgatagot. Bízunk benne, hogy jövőre sokak kedvence, a jégpálya is visszatérhet a Dunakapu térre, idén ugyanis azért nem hozza a belvárosba az üzemeltető, mert a megemelkedett energiaköltségeket nem tudja kifizetni” – emelte ki Virág-Adorján Andrea.

Kapcsolódó témák: #advent | #karácsony | #ünnep |