Hirdetés
Győri Zenészek

Szerelmes dal, koronavírus idején

Fotó: Váray László Sajtófotó
Győr+
2021.04.15. 06:29

A győri zenész, dalszerző és énekes Váray Laci folyamatosan dolgozik, s ha már a járvány átszabta a terveket, ő abból is a legjobbat hozta ki. Olyan dalokat, amelyek nem csak a füleknek kellemesek, hanem a léleknek is. Adnak, miközben azért figyelmeztetnek is. Váraylacisak... A Te vagy azt mesebeli tájon forgatták.

Hirdetés

A Te vagy az című felvétel a 2021-ben megjelenő szólólemez második dala ( az első 2020-ban jelent meg Csak erre voltunk jók címmel ).

A lemezről már Váray Laci beszélt, aki elmondta, „Különös érdekessége, hogy ha nincs a pandémiás helyzet, valószínűleg nem férek hozzá ezekhez a dalokhoz és stúdiózáshoz. Másik formációmmal (Belvárosi Betyárok gyerekeknek játszó zenekar) két földrész országaiban cirkuláló folyamatos turnéban voltunk 2020 márciusáig.”

Hirdetés

A járvány azonban megálljt mondott a zenészeknek, Laci pedig kihasználta az időt arra, hogy olyan dalokat írjon, amelyek mindenkihez szólnak, közérthető, emészthető, mégis súlyos szövegekkel. S a rá oly jellemző minőségi zenei alappal.

A Te vagy az egy szerelmes üzenet, vallomás, a szövegben kivételesen nem bukkan fel az a humor, ami a dalaimat általában jellemzi – kezdte a nótáról szólva Váray Laci. „Műfaját tekintve a country- és a bluegrass határán mozog, 2021-es, friss zenei megfogalmazásban. A felvételen a bluegrass hangszereken is én játszom, leszámítva a csodálatos hegedűszólót. – mosolygott a zenész.

A dalban az említett hegedűszólót Pintér Zsolt biztosítja, aki az 1ső Pesti Rackák és a Louisiana Double zenésze, s egyébként a mandolin a fő hangszere. „Fantasztikus zenész, ízig-vérig bluegrass muzsikus”- mondta róla Laci.

A klipet gyönyörű környezetben, egy folyamatosan átalakulóban lévő szigetközi ártérben vették fel, ami tökéletesen illik a dal atmoszférájához.

Hallgasd meg Lacitól a Tölts újra ember című dalt is, amelyről hamarosan bővebben is írunk! De addig is: kár lenne kihagyni!
Kapcsolódó témák: #zene |
likeold
a fb oldalunkat