Hirdetés
Tavaszi munkák városszerte

Szépülnek a város közterületei

Fotó: Győr+ Archív
Földvári Gabriella
2022.04.08. 10:34

Megszépülnek a város terei, zajlik a fűnyírás, a locsolás, a szemétszedés városszerte.

Hirdetés

Új helyen, a Virágpiacon rendezik idén a belvárosi húsvéti vásárt. A Győr-Szol Zrt. szakemberei előkészítették a helyszínt: cserjéket ültettek, a fák tövét bekavicsozták, oszlopokat festettek le, díszítő elemeket raktak ki és megtisztították a burkolatot.

A héten befejeződnek a közterületeken a metszési munkálatok is. A kevés csapadék miatt szükséges az öntözés, jelenleg a nagyobb méretű, átültetett növényeket locsolják, ahol indokolt a virágládákat is öntözik. Városszerte kapálják a rózsacserjéket, az évelő növényekkel beültetett virágágyásokat.

Hirdetés

Megkezdték a fűnyírási munkákat is, elsőként Gyárvárosban indult el a gép, a Fehérvári úton, majd a Szeszgyári lakótelepen, az Ipar úton haladt tovább. Ezen a héten még a belvárosban, az Eötvös parkban, a Honvéd ligetben, a Bisinger sétányon nyírják a füvet. A jövő héten indul az első körös fűnyírás a nagyobb területeken, a lakótelepeken is.

Fokozottan szedik a szemetet a lakótelepeken a fűnyírás előtt, hogy ne maradjon hulladék, amit a fűnyírógépek bedarálhatnak. A fűnyírást követően gépi úttisztítást is végeznek. Az év folyamán, az időjárás függvényében a lakótelepeken 6-8 alkalommal, a belvárosban 10-12 alkalommal, a külterületeken pedig 2-4 alkalommal végeznek fűnyírást a Győr-Szol munkatársai.

Kapcsolódó témák: #Győr-szol |
likeold
a fb oldalunkat