Gabi néni ötvenegy évig dolgozott

Szépkorú könyvtárost köszöntöttek

J. Kovács Andrea Fotó: O. Jakócs Péter
2023.09.22. 09:31

Kedves összejövetel helyszíne volt a Bezerédj-kastély csütörtök délután. Galgóczi Károlyné Horváth Gabriellát köszöntötték, aki tegnap ünnepelte 90. születésnapját.

Gabi néni könyvtáros volt és nyugdíjasként sem hagyta abba munkát. Hetvenhat évesen ment végleg nyugdíjba, így 51 évet dolgozott.

Helytörténeti kutatásokat végzett, valamint közel húsz évig a Galgóczi Erzsébet Emlékszoba vezetőjeként és az irodalmi hagyaték kezelőjeként tevékenykedett. Ez nem véletlen, hiszen a Kossuth-díjas írónő a férje testvére, vagyis a sógornője volt.

A köszöntők sorában ott volt Ménfőcsanak mindkét önkormányzati képviselője. Szabó Jenő Orbán Viktor miniszterelnök oklevelét nyújtotta át az ünnepeltnek.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea dr. Dézsi Csaba polgármester nevében gratulált és átadta a győri Városháza Ezüst Emlékérmét a Galgóczi-hagyaték gondozásáért, valamint az aktív és lelkiismeretes helytörténeti kutatómunkáért.

Nagy Vilmos, a Bezerédj-kastély igazgatója a könyvtárosok nevében lepte meg Galgóczi Károlynét, de eljöttek a régi kollégák, barátok is.

Az ünnepelt meghatottan köszönte meg a figyelmességet.

A Győr+ Média érdeklődésére válaszolva elmondta: „Szerintem nincs különösebb titka a hosszú életnek. Viszont nem szabad sokat foglalkozni a halállal. Ha valami miatt elkeseredünk vagy nehéz helyzetbe kerülünk, akkor találjunk olyan tevékenységet, ami eltereli a figyelmünket. Nekem erre az írás vált be.”

Kapcsolódó témák: #Galgóczi | #könyvtáros | #szépkorú | #születésnap |