Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szenvedélybetegeken segítene a Szeretetszolgálat Győrben

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.11.24. 06:41

A program keretében olyan fiatalokat várnak, akik szenvedélybeteggel élnek együtt és segítséget kérnek élethelyzetük megváltoztatására.

A szenvedélybetegség egy családi betegség, ebből adódóan nem vezet hosszú távú eredményre, ha csak a szenvedélybeteg részesül ellátásban. A csoportfoglalkozások fontossága, hogy a hozzátartozóknak rálátásuk lesz addigi hibás működési módjukra, felismerik az önmagukon történő változtatás szükségességét, új és helyes magatartási, viselkedési és kommunikációs módokat sajátítanak el. Az érintett fiatal szenvedélybetegek esetében pedig lerövidül a „szenvedélybeteg karrier”.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület EFOP–1.8.7-16-2017-00038 „K.L.A.SZ Küzdelem – Lehetőség – Alternatíva – Szermentesség” projektjének keretein belül valósul meg a „Szenvedélybetegek hozzátartozói csoportja” programelem. A csoportba olyan jelentkezőket várnak, akik szenvedélybeteg fiatallal élnek együtt és segítséget kérnek élethelyzetük, életminőségük megváltoztatására, javítására és a szenvedélybetegségből eredő krízisek kezelésére.

Ha úgy érzi, hogy családjában érintettséget tapasztal, forduljon bizalommal a csoport szakmai vezetőjéhez. A részvétel ingyenes, az anonim csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. Az érdeklődőket a 35 évnél fiatalabb szenvedélybetegek hozzátartozói (szülők, nagyszülők, testvérek, élet- vagy házastársak) köréből várjuk.


A foglalkozások helyszíne: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület – Színes Fogadó Tér Szenvedélybetegek Integrált Intézménye (9023 Győr, Szigethy Attila u. 109.)
Bővebb információ és jelentkezés: Kissné Benkő Anita – a csoport vezetője

Telefon: +36-96/500-555;
E-mail: [email protected]
Időpont: hétfőnként 17:00 és 20:00 óra között, valamint 14:00 és 17:00 óra között