Változások a polgármesteri hivatalban

Fotó: O. Jakócs Péter
Hajba Ferenc
2021.03.29. 14:28

Több mint egy éve alakult ki a polgármesteri hivatal új struktúrája, az azóta eltelt időben néhány szakember másirányú elfoglaltsága, vagy az eredeti szakmájában rá váró feladatok miatt személyi változásokra van szükség – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján hétfőn délután dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés

„Győr kiemelt projektje a kulturális negyed, előkészítésében különböző műszaki, tervezési feladatokat kell végrehajtani. Többek között ezzel foglalkozik az újonnan létrehozott városstratégiai és településfejlesztési főosztály.”jelentette be a polgármester.

A főosztály élére Varga Ferenc mérnököt nevezte ki.
Varga Ferenc

„Örömmel vállalom ezt az összetett, kihívást jelentő munkát.” – nyilatkozta Varga Ferenc. Hozzátette: 51 éve vagyok győri, ide jártam középiskolába is, 1984-ben szereztem diplomát. Voltam beosztott mérnök és igazgató, dolgoztam Magyarországon és külföldön egyaránt. Győr ismerete és szeretete késztet arra, hogy 36 éves szakmai tapasztalatomat a városom javára használjam fel.”

Dr. Dézsi Csaba András ehhez azt fűzte hozzá, hogy a projekt az előtanulmányok fázisában van, folynak a különböző tervezések, s pár héten belül már bemutatják az elképzeléseket. A program kultúrszakmai részét Virág Adorján Andrea polgármesteri főbiztos fogja össze.

Megválik sportért felelős polgármesteri megbízotti funkciójától Petrov Iván is.
Petrov Iván

Elmondta: nehéz szívvel, de az én döntésem volt a távozás. Minden időmet leköti a győri úszóknak a közelgő olimpiára való felkészülése. Köszönöm a város bizalmát, a sport támogatását, és szaktudásomra továbbra is számíthatnak.

A sportügyeket magasabb vezetői szintre emelték, ezentúl Radnóti Ákos alpolgármester hatáskörébe tartoznak.

„Nagyon jó csapat alkotja a sport irányítóit, és én velük együttműködve azt akarom elérni, hogy Győr legyen a vidék legsportosabb városa” – ígérte Radnóti Ákos.

„A győri úszók az országos felnőtt bajnokságról hat arany-, hat ezüst-, és öt bronzérmet hoztak haza” – hívta fel a figyelmet dr. Dézsi Csaba András, majd hozzátette: „Ez is mutatja a győri úszósport erejét. Petrov Iván úszóitól kiváló olimpiai szereplésre számítunk, elfogadtam azt érvet, hogy most erre a feladatra akar koncentrálni. Javaslataira továbbra is számítunk.”

Nagy Balázs színész, polgármesteri biztos szintén távozik.
Nagy Balázs

„Én úgy értelmeztem a feladatomat, hogy az az új színházigazgató megbízásáig tart” – érvelt. „Az új, a társulat nagy többsége által támogatott igazgató engem kért fel arra, hogy a művészeti tanácsban képviseljem a színészeket. Ennek örömmel teszek eleget, és jó érzéssel tölt el, hogy a színházat az önkormányzat is magáénak érzi és támogatja.”

A polgármester szerint Nagy Balázs számára megtisztelő elismerés, hogy a művészeti tanácsban az új igazgató felkérésére a szakmát képviselheti, sok sikert hozzá – mondta.

Dr. Dézsi Csaba András bejelentette: megkereste őt dr. Csörgits Lajos aljegyző, aki hosszú ideje magas színvonalon, felkészülten látja el hivatását, hogy április elejétől megválik a tisztségétől. Közös megegyezéssel távozik, keresik az utódját.

Galéria: O. Jakócs Péter

A Győr+ Televízió tudósítása a témában:

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat