Idén is gyönyörködhetünk virágos városunkban

Százezer virágpalántát ültetnek el városszerte

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.05.08. 15:43

Hétfőn megkezdődött az egynyári virágok kiültetése Győrben. Az első növények a Mártírok úti ágyásba kerültek, melyben egy szívformát alakítottak ki piros begóniákból.

A szakemberek idén is előtérbe helyezték a magyar fajtákat, azokat, amelyeket a hazai körülményekre nemesítettek, amik jól tűrik a városi élet sajátosságait, a légszennyezést, a port és a hőséget is és amelyek az elmúlt években már jól beváltak. Az ágyásokba így például többek között begónia, kakastaréj, díszburgonya, díszcsalán kerül.

A Győr-Szol munkatársai a növénykiültetési terv alapján a következő tíz munkanapban összesen százezer egynyári virágot ültetnek ki a virágágyásokba és a ládákba városszerte.

A kompozíciók is különbözőek, újdonság lesz idén, hogy az állatkert előtt egy tigrist formáznak meg virágokból.

„Az egynyári virágoknak van a legnagyobb díszítő értékük, májustól lehet kiültetni őket és egészen késő őszig, a fagyok beálltáig díszítik környezetünket – tájékoztatott Fischer Imre, a Győr Szol Zrt. köztisztasági üzemvezetője.

A növények fokozott gondozást igényelnek, az ültetést követően fontos feladat a virágok öntözése, tápoldatozása, gyomtalanítása és növényvédelme. Van ahová automata öntözőrendszert telepítettek, ahol erre nincs lehetőség, de van földalatti csap, ott tömlővel locsolnak, ahol ilyen sincs, oda locsolóautóval szállítják a vizet és éjszakánként öntöznek.

A Mártírok úti ágyásba összesen 400 díszburgonyát 1400 piros és fehér begóniát, és 1200 darab papagájfüvet ültettek el hétfőn a Győr-Szol munkatársai.

Galéria: Marcali Gábor

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #virágosítás |