Ötéves az Író Alkotók Klubja

Szavak a mélyből

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2021.12.16. 09:19

Jubileumi különszámmal jelentkezett az Író Alkotók Klubja. Az igényes kiadású kötetben a klub életének első öt évébe kapunk bepillantást, felelevenítve a kiállításokat, a könyvbemutatókat, az irodalmi esteket, valamint a tagok írásait is olvashatjuk.

Az Író Alkotók Klubja a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban alakult meg öt évvel ezelőtt Dittrich Panka kezdeményezésére. Azóta lelkes csapatként, verseket, prózákat írnak, antológiákat készítenek, irodalmi műsorokat, tárlatokat szerveznek.

A klubban nem számít, ki hol dolgozik és milyen iskolája van, vagy hány éves. Az sem számít, ki mikor kezdett el írni, és hogy vannak-e már kötetei. A tagok egymást inspirálják. Az első három évben havonta jelentettek meg újságot, majd antológiákat adtak ki, melyet a Győri Könyvszalonon mutattak be.

A Győri Fotóklubbal közös kiállításokat is szerveztek. Évente tartanak Versek & Képek címmel költészet napi tárlatot, szerepeltek a Mediawave-en, sőt a Győri Nemzeti Színházban is látható volt kiállításuk. Irodalmi esteken mutatkoznak be a nagyközönségnek, de a virtuális térben, a YouTube-csatornájukon is találkozhatunk velük, az írásaikkal.

Jelenlegi aktív tagok: Csiszár Antal, Balassa Péter, Dittrich Panka, Jakab Ibolya Shanti, Kerecsényi Éva, Müller L. Péter, Ötvös Németh Edit, Takács Viola, Rozán Eszter, Vönöczkiné Gmeindl Margit, Zsubrits Zsolt.

Kapcsolódó témák: #Íróalkotók | #Kultúra |