Száraz tónak nedves partján

Farkas Mónika Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar
2023.03.18. 17:46
Hirdetés

…nem a békák, hanem a Győri Filharmonikusok muzsikálnak. Ez nem egy áprilisi tréfa, hanem a zenekar bolondok napi koncertje az Aqua Sportközpontban. Pár év kihagyás után a művészek ismét visszatérnek a kiváló akusztikájú koncerthelyszínre.

„Sokan emlékeznek rá, hogy korábban két alkalommal is nagy sikerrel játszottunk az uszodában – emlékeztet Fűke Géza igazgató. – Akkor teljes mértékben kihasználtuk a helyszín adottságait, a nagymedence vizére úszószínpadot helyeztünk, a műsor összeállítása is e tematika köré épült. Bemutatkoztak a Győri Úszó Sportegyesület reménységei, elbűvöltek bennünket a szinkronúszók, megcsodálhattuk a Győri Balett művészeit is a partról, sőt versenyeztünk is velük. Most, hogy a medencében nincs víz, ellenben bennünk ég a vágy, hogy erre a remek, bevált helyszínre visszatérjünk, április 1-jén nagy örömmel hívjuk közönségünket a meglepetésekkel teli, közös zenei bolondozásunkra.

A nagyérdemű egy könnyed hangulatú, igazi show-műsorra számíthat, a zenei kínálatban komolyzenei gyöngyszemekkel, filmzenékkel és crossoverekkel készül a társulat Berkes Kálmán avatott és humoros vezényletével, Orosz Zoltán harmonikaművész vendégszereplésével. A műsorvezető Litkai Gergely személye mindenképp hozza magával azt a szellemességet, mely kiváló alapot teremt a felhőtlen szórakozásra. Fűke Géza igazgató az innovatív ötlet kulisszatitkairól még annyit elárult, hogy az üres medence aljára építik a színpadot, itt ülnek majd a zenészek. Az előkészületek természetesen a megfelelő biztonsági intézkedés mentén zajlanak, a burkolatot duplán fóliázzák és takarják le, hogy azt semmifajta sérülés ne érje. A nézők az uszodában bárhol is foglaljanak helyet április 1-jén, a koncert minden pillanatát maximálisan tudják majd élvezni.

A koncert 2023. április 1-jén 19 órakor kezdődik az Aqua Sportközpontban (Győr, Olimpiai utca 1.). Jegyek a jegy.hu-n vagy személyesen az Richter Terem jegypénztárában (Győr, Aradi vértanúk útja 16.) vásárolhatók.

(x)