Hirdetés
Természetvédelem

Számoljuk együtt a baglyokat!

Fotó: mme.hu/Orbán Zoltán
Győr+
2021.01.11. 19:12

Ismételten megszervezi az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a telelő erdei fülesbaglyok téli számolását és ebben a lakosság segítségét is kérik.

Hirdetés

Az MME Kisaföldi Csoport hivatalos Facebookján tette közzé a felhívást, miszerint várják azokat a leveleket, amelyekben leírják, ha valahol baglyokkal találkoznak, ugyanis szeretnének minél pontosabb képet kapni a telelő baglyok állományáról.

Győr-Moson-Sopron megyében 2020 januárjában 777 erdei fülesbaglyot, 4 macskabaglyot és 1 réti fülesbaglyot számoltak felmérőink.

Hirdetés

Szeretnél bekapcsolódni a programba? Szeretnél többet megtudni a rejtett életmódú baglyokról? Most megteheted, hiszen egy-egy település, utca vagy kert megfigyelésével is lehet csatlakozni a programhoz. Bodor Ádám tagtársunk várja a bagolyfelmérők jelentkezését a bodoradam96@gmail.com email címen.

Az országosan összehangolt, egyidőben végzett szinkron számlálás 2021-ben január 29-február 1. között, péntektől a következő hét hétfőjéig tart. Részletekért kattintsatok IDE!

Kapcsolódó témák: #természet |
likeold
a fb oldalunkat