Szabadnapos városrendész kezdte meg az újraélesztést

Fotó: Olvasó
HAK
2022.03.02. 14:51

Cserbenhagyásos baleset történt szerda délelőtt nem sokkal fél 10 után Győrszentivánon. Egy szabadnapos városrendész sietett a sérült segítségére.

A Győri Rendőrkapitányság sajtóügyelete megerősítette, hogy Győrszentiván belterületén egy férfi a személygépkocsijával – ezidáig ismeretlen körülmények között elütött – egy kerékpárral közlekedő helybéli lakost. A sofőr a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a sérültet.

A Városrendészet Győr szabadnapos munkatársa szemtanúja volt a balesetnek, s rögtön a sérült idős kerékpáros segítségére sietett. Míg az Országos Mentőszolgálat szakemberei nem érkeztek meg a helyszínre, addig a városrendész mellkas-kompressziót alkalmazott és igyekezett mindent megtenni. Ebben segítségére voltak az oktatáson tanultak, amelyeket szerencsére szolgálatban még soha nem kellett hasznosítania. Az újraélesztésben a környékbeliek is aktívan részt vettek, volt aki a helyszínt biztosította, míg mások a mentők számát tárcsázták. A megérkező rohamkocsi legénysége folytatta az ellátást, s a sérültet kórházba szállították.

A rendőrök időközben a feltételezett elkövetőt elfogták, vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Gratulálok a kollégának, hiszen azt tette, amit tennie kellett!” – kezdte Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója. „Büszkék vagyunk rá, mert megerősítette azt a törekvésünk, hogy városrendésznek csak szakmailag és emberileg is megfelelő személyeket vegyünk fel. A kolléga jelesre vizsgázott, s példát mutatott mindannyiónknak! A sérült állapotáról bővebb információnk nincs, de nagyon-nagyon reméljük, hogy jobban lett és hamarosan felépül! ”zárta Miletics Mór.

Kapcsolódó témák: #112 | #Városrendészet |