Hirdetés
Pannon-Víz Zrt.

Szabad a hegy, nyitva a torony

Fotó: Pannon-Víz Zrt.
Pannon-Víz Zrt.
2021.10.23. 11:29

A járvány miatti kényszerszünet után hatalmas sikere volt a szabadhegyi víztorony-látogatásnak. Közel ezren látogattak el a Pannon-Víz Zrt. vízbázisvédelmi bemutatóval egybekötött „Szabad a hegy, nyitva a torony” rendezvényére – tudtuk meg Horváthné Szabó Zsófiától, a Pannon-Víz Zrt. osztályvezetőjétől.

Hirdetés

Szerettük volna csökkenteni a lépcsőház zsúfoltságát, ezért idén először regisztrációval lehetett a toronyba feljutni. A rendszer jól vizsgázott, a látogatók húszpercenkénti váltásban indulhattak a kilátóteraszra. Idén nagy hangsúlyt kapott a vízbázisvédelem, a földszinti bemutatók nagy része e téma köré szerveződött.

Sokan nem is tudják, hogy Győrben és környékén Európa egyik legjobb és legértékesebb vízbázisából, a szigetközi parti szűrésű kutakból jutunk vízhez. Úgy kell, hogy bánjunk ezzel a rendkívül értékes adottsággal, hogy még gyermekeink unokái is korlátozások nélkül tudják fogyasztani és  felhasználni a ma oly természetesnek tűnő tiszta és egészséges csapvizet. Erről szólt most az őszi víztorony-látogatás.  

A vízbázisvédelemről sokat megtudhattak a víziközmű terepasztalon. Sok iskolás és óvodás már régi ismerősként látta viszont a makettet. Örömmel mutatták meg szüleiknek, nagyszüleiknek, hogyan jut el a víz a vízcsapokba, és azt is, hogy mi lesz az elfolyó szennyvíz sorsa.

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai továbbra is szívesen vállalnak iskolai bemutatókat, környezetismeret-órákat. Itt is nagy szerepet kap majd vízbázis- védelmi pályázatunk (KEHOP-2.1.7. -19-2019-00022. sz.). Természetesen az iskolai-óvodai rendezvényeken pannon-vizes kulacsot is nyerhetnek majd a gyerekek.

Igazi élményben volt részük azoknak, akik nekifogtak a 237 lépcsőfok megmászásának. Bízunk benne, hogy tavasszal, a víz világnapja alkalmából újra találkozhatunk vendégeinkkel a „Szabad a hegy, nyitva a torony rendezvényünkön”.  

A víztorony-látogatásra felajánlott három szódagép nyertese: Lengyel Linda, Ajkai Veronika, Bukovics Emma, a nyereményeket a helyszínen átadtuk.

Kapcsolódó témák: #pannon-víz | #Szabadhegy |
Hirdetés