Győri Fellebbviteli Főügyészség

Nevelt lányait molesztálta a győri férfi, 12 évet kapott

Győr+
2023.02.14. 09:46

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki nevelt lányai sérelmére súlyos szexuális visszaélést követett el.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2012. évtől 2021. évig folyamatosan szexuálisan zaklatta az élettársa előző kapcsolatából született három kislányt. A cselekmény kezdetekor két gyermek még csak óvodás korú volt. A férfi a nevelt lányaival rendszeresen szexuális cselekményt végzett. A férfi a győri lakásuk fürdőszobája ajtaján nyílást vágott, onnan figyelte a gyermekeket, videofelvételt készített róluk.

Az anya a férfi cselekményét nem vette észre, a gyermekek nem mondták el neki a velük történteket.

A Győri Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, és többrendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.  Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbeztek. 

A férfi közel egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, mellyel nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegte, a kislányoknak súlyos lelki sérülést okozott. 

A Győri Ítélőtábla a férfi büntetését 12 év fegyházbüntetésre súlyosította.

Kapcsolódó témák: #bíróság | #büntetés | #erőszak | #főügyészség | #zaklatás |